[]

Ev,kira ve kiracılık ile ilgili sorum var.

Sanırım avukat arkadaşlar kolaylıkla yanıtlayacaklardır. Seneler önce kontrat yapılmış kiracı ve ev sahibi arasında 1 senelik ve 1000tl'lik olsun. Bunun üzerinden yeni mukavele yapılmadan senelerce aynı ücreti kiracı ödemiş. Ne arayan var ne soran. Şu an ev sahibi evden çıkın deme hakkına sahip mi? Ev sahibi ne yapmalı? Kiracı ne yapmalı? Sağolun




 
Kural olarak ev sahibi "evden çıkın" diyemez, "kirayı arttır" diyebilir veya bunun için dava açabilir.

Ayrıca kira ilişkisi ne zaman başlamış? Yeni kanundan sonra artık bu da önemli.
  • nesilsiz  (23.12.13 14:35:52) 
2006 yılında kontrat.


  • kafadanbacakli  (23.12.13 14:57:22) 
Benim bildiğim kontratın mantığı budur kiracıyı korur yani siz evden biz çıkıyoruz diyebilirsiniz ama o çıkın diyemez. Ama kontratın süresi dolduysa ikiniz arasında yasal bir anlaşma kalmamıştır bence sizi evden çıkarma hakkına sahip şuanda.


  • guitarissimo  (23.12.13 16:16:08) 
kira sözleşmesi belirli süreli dahi olsa kiraya veren sürenin bitmiş olması sebebiyle kiracıyı taşınmazdan tahliye edemez.

oturmaya devam edin, diliyorsa dava açsın.
  • nesilsiz  (23.12.13 16:42:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.