[]

bdp - örgütlenme

iyi akşamlar. sormadan edemedim. eski seçim sonuçlarını inceliyordum da doğu illerde şuna benzer bağımsız, aslen bdpli adayların çok yakın oylara sahip olduğu birçok senaryo ile karşılaştım.

secim.haberler.com

demek ki bdp, bildiğin halkı sen şuna oy atıcan tarzı örgütlüyor o zaman dimi? böylece seçim sistemi yüzünden bdp'nin kaybettiği koltuk sayısı en aza indirgeniyor. baya beğendim, takdir ettim şahsen.

 
örgütlenmeleri o kadar zor değil aslında. o bağımsızların hep kendi aşireti var. her aşiret kendi adamına oy verince aşağı yukarı böyle bir tablo ortaya çıkıyor işte.


  • tescillimarka  (23.12.13 00:29:10) 
sanırım konu bdp olunca maalesef hala bilip bilmeden yorumlar yapılmış, bölge insanı olarak cevaplıyım.

Bdp seçimlere gerçekten iyi bir matematikle hazırlanıyor maximum sayıda milletvekili meclise sokmak için gerekli hesaplamalar yaptıktan sonra örneğin diyarbakır merkez 4'e bölünmüş(rakamı maalesef hatırlayamıyorum) ve afişlerle, seçim gezileriyle bu parçalara hangi adaya oy vermeleri gerektiği belirtilmişti.

diyarbakırdan alacağı oy ortalaması ve bu oyun mahallelere dağılımı hesaplanıp maximum sayıda vekil meclise sokulmaya çalışıldı ve başarılı oldular.

herkesin kendi aşireti var aşiret adamına oy atıyor mantığı tamamen yanlıştır.

umarm bu saatte yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.
  • saat yine sabah dort  (23.12.13 02:09:35) 
Bölgeyi yakinen tanıyan, bilen biri olarak söyleyebilirim ki; aşiret konusu doğru.


  • iorveth  (23.12.13 02:36:08) 
@saat dediğini anladım. zaten şimdi ilçeler bazındanki oy dağılımlara baktım ve genel olarak her ilçe başka bir bdp adayı öne çıkıyor. misal hakkari şemdinli'de esat canan %65 oy almışken, merkezde sadece %0.39. sorumun cevabı da planlama oluyor. hangi bölgeden ne kadar oy toplayacaklarını önceden bu kadar başarı ile tahmin etmeleri ise başka bir başarı öyküsü sanırım.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (23.12.13 02:48:34 ~ 02:50:10) 
gerçek demokrasi bu değil ağalar :)


  • doxanikee  (23.12.13 08:00:27) 
bu adamların bir çoğu okuma yazma bile bilmiyor. pkklılar oy pusulasında adayların yerini bulabilmeleri için seçimden önce ölçülü ip dağıtmışlar seçmenlere. ipin ucunu pusulanın başına koyuyolar, diğer uç nereye denk gelirse oraya basıyolar mührü.

bunu Hulki Cevizoğlu anlatmıştı. seçimlerden önce kendisi de ysk dan bi oy pusulası istemiş. seçmenlerine oy pusulasında yerinin neresi olduğun u gösterebilmek için. vermemişler. ona verilmeyen pkk ya verilmiş tabi. akpkk iktidarında böyle.

senin soruna gelirsek evet aynen öyle. aşiret ne derse o.
  • tomofilli hasan  (23.12.13 08:03:54) 
polemik yaratmak istemiyorum, sanırım benim dışımda bütün arkadaşlar bölgede oy kullanmış ve ipi takip etmişler, ayrıca bununla da yetinmeyip oy kullananları seçim sonrası sınava tabi tutup okuma yazma oranını çıkarmışlar.

türkiye'de her alanda olduğu gibi maalesef burada da herkes her şeyi en iyi kendisi biliyor. " nede olsa birileri bir şeyler söylemişler daha önce " yada medya dan haberleri görmüşler. bu medya konusunu zaten gezi olaylarında detaylıca işlemiştik sanırım.
  • saat yine sabah dort  (23.12.13 14:07:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.