[]

askerlikte hırsızlık (yer değiştirme)

tahminen 1 yıl sonra askere gideceğim de öyle bakınayım dedim, yazılanları okudum bu olayı öğrendim. nedenini cidden aradım ama bulamadım.

1) yahu herkese aynı malzemeleri vermiyorlar mı zaten? giderken de geri alıp başkasına vermiyorlar mı? niye çalınır bu malzemeler (bot, şapka vs)
hayır, "botları birbirine kilitleyin" yazmışlar mesela, demek ki gıcıklığına değil cidden ihtiyacı olduğu için çalıyorlar. fazla botu, şapkayı kim napıyo lan?

2) dolaplara kilit takmak yasakmış sanırım. ben dolap ölçülerinde bi çanta götürüp dolabın içine onu kilitleyip koyarsam ne olur?

edit:
hani koca çantayı da saklayamazlar diye düşündüm.

 
2)çantayı çalarlar


  • calzoncillos  (22.12.13 21:00:19) 
1. askerlikte normal yaşam kuralları geçerli değil.

2. çantanı götürürler.

edit. problem çantayı saklayabilmek değil. böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuyor zaten.
  • mahone  (22.12.13 21:02:06 ~ 21:03:52) 
seninki çalınırsa sen de başkasınınkini çalacaksın derler.Askerlik uçuk bi ütopya.Orada her şeyde mantık aramayacaksın.Daha önce gördüğün hiç bir ortama benzemiyor, adam tuvalette deliğe değil köşeye s.çıyor.Düşün artık ne çeşit insaların bir arada olduğunu.


  • AWD  (22.12.13 21:08:38 ~ 21:09:13) 
1. Adam mal kepini kaybediyor. Baska kep yok ictimaya girmese agzina sicarlar. Gidiyor baskasininkini aliyor.
Adam 9 aylik asker. Botlari eskimis yeni geleninkini caliyor.

2. Askerde sivil don bile yasak. Dolaplarin duzenlenme sekli var. Ona uygun duzeltmelisiniz.ondan canta koyulamaz.
  • ykyt  (22.12.13 21:11:50) 
1. valla bu olaylar heryerde değişiklik gösteriyor. benim bulunduğum birlikte hiç hırsızlık olmadı, herkes bu tip şeylere karşı çok hassastı. millet cüzdanını, parasını ortalıkta bırakırdı. bir keresinde bir miktar para bulunmuştu, sordular kaybeden var mı diye. ortalıkta kalem bulunsa bile sahibi kim diye sorulurdu.

ilk başlarda ben de daha önceden söylenenlere göre paramı sürekli yanımda taşır, botlarımı kilitlerdim. oradakiler de "böyle şeylere ne gerek var, burada hırsızlık olmaz" diyorlardı. bir süre sonra ben de bıraktım zaten, cüzdanı yastığın altına bırakıp gidiyordum.

hatta hiç küfür filan edilmezdi, küfrü bırak argo bile konuşulmuyordu, bel altı konuşmalar, karı-kız konuşmaları bile yoktu. üstelik bu çocukların çoğu ilkokul veya ortaokul mezunuydu. hatta hiç okula gitmemiş, okuma-yazmayı askeriyede öğrenmiş bir çocuk bile vardı.

2. bizim birlikte dolap düzeni diye birşey yoktu, isteyen istediği gibi koyardı. ben mesela bir plastik şeffaf ayakkabı kutusu götürmüştüm, içine ıslak havlu, mendil, ayakabı boyası, fırçasını filan koyardım, düzenli olurdu. bir de deodorantı, traş malzemelerini, kremleri vs. makyaj kutusu gibi birşeyin içine koyuyordum.

fakat benim birlik kışladaki en doğru düzgün yerdi. bütün kışlaya çarşı yasağı getirilmişti de sadece bizim birliğe izin vermişlerdi.
  • neyehbe  (22.12.13 21:20:35 ~ 21:26:17) 
1-botu,kepi,ayakkabisi eskiyen adam gidip baskasininkini aliyor.adamin ayakkabi boyasi yok,tras bicagi yok caliyor ,birde askeriye verilen malzemeler yeterli degil uzun donem askerlik yapacak adam icin kullanilmis corap,boxer ve donlar bile caliniyordu amk.

2-dolaba valiz,canta koymak yasak valizlige kaldirtirlar,onun haricinde belli bir dolap duzeni var bizde kontrol ediyorlardi
  • sealth  (22.12.13 21:23:33 ~ 23.12.13 09:35:46) 
1) adam malın tekidir şapkasını kaybeder seninkini alır.

sen gidince herşeye kalemle işaret koy birisi alınca şak diye bulursun.


2)dolabında çaldırınca üzüleceğin şeyleri muhafaza etme özellikle acemilikte. Ustada zaten düzene girersin.


not: gittiğin yere göre tüm kurallar değişebilir. Don yasak diyolardı bizede ben de götürmedim ama bi kere donuma bakan olmadı. Gerçi askeriyenin donları ucuz ve güzeldi orası ayrı.
  • al basmadan donu var  (22.12.13 21:26:30 ~ 21:27:58) 
her şeyin gidebilir... sana ait eşyaları hem işaretle hem kilitle. dolap kapısı kilitli olmasa bile misal botları birbirine kilitlersin.


  • late viper  (22.12.13 22:25:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.