[]

Sık Duş Alanlar

Her gün duş alanlar saçınız ve vücudunuz için ne kullanıyorsunuz? Şampuan ve duş jelini sürekli kullanmanın zararları nelerdir?




 
nasıl bir zararı olabilir ki? çok saçma sapan merdiven altı üretim yapan firmaların ürünlerini kullanmıyosanız ya da bir deri hastalığınız yoksa, bir sıkıntı olmaz.


  • rentts  (22.12.13 16:33:49) 
haci sakir kalip sabun kullaniyorum. bi zararini gormedim


  • tomofilli hasan  (22.12.13 16:33:58) 
dove men sabun kullanıyorum vücut için. saç için de head & shoulders yağlı saçlar için. bazen her gün bazen iki günde bir duş alıyorum. bir zararını görmedim. ama her gün yıkanmanın saçlar için iyi olmadığını okumuştum. o yüzden de çok zorunda kalmıyorsam iki günde bir yıkanıyorum. yani biraz yağ iyiymiş dediklerine göre. bone tak diyeceksin ivrenç diyeceğim ben de. huylanırım lan ben.


  • kisa bisey olsun istemistim  (22.12.13 16:40:38 ~ 16:41:34) 
Saçlarım çok kısa o yüzden şampuan yerine Antakya'dan zamanında aldığım defne sabununu kullanıyorum saçlarıma, vücuduma da protex ultra


  • cruseo  (22.12.13 16:47:50) 
ciltte ve saç derisinde kuruluğa sebep olabilir, bunun içinde banyo omomatik kullanmanıza gerek yok, ortalama ürünlerin etkisi genelde budur; ilginç bir şekilde bu durumu ortadan kaldırmak isteyen bünye ise daha fazla sebum salgılayabilir. herkeste böyle olur diye bir durum yok tabi ama ihtimal dahilinde, özellikle de sıcak su kullanılıyorsa.
ürün konusunda bir tavsiyem yok, yukarıdaki sebeplerden dolayı her gün yıkanmıyorum; yıkanınca ise (yazın mesela) sadece doğal sabun kullanıyorum.

  • mayalilithowsky  (22.12.13 16:49:36) 
Nasıl bir zararı olabilir ki ne demektir önce ben bunu sorarım? Merdiven altında yapılana güvenmeyeceksin ama reklam bütçesi milyon dolarlar olan adamlara sırf bu bütçeyi ayırdıkları için mi güveneceksin? Böyle bir mantık var mı? İnsanların ayılıp bayıldığı o şampuan ve duş jellerinin içerisinde adını 3. seferde bile okumanın mümkün olmadığı deterjanlar(als, sls türevleri), ph sabitleyicileri(bildiğin kostik aslında), şeffaflaştırıcı ve silikon yağları bulunuyor. Siz bunları kafanıza sürüyorsunuz. neymiş tvde reklamları dönüyor çünkü. İnanmayın artık bunlara. Hepsi bir yana size bunlar kanser vb. zararlarla beraber doğaya da ciddi zararlar vermekteler.
Neyse sorunun cevabına gelirsek "bence" mümkün olduğu kadar basit sabunlar kullanmalı ve sık banyo yapmanın öyle çok iyi birşey olmadığını bilmelisin.
Son olarak hacı şakir vb. katı sabunlar kostik içermektedir. eğer bu işe dikkat edeceksen biraz araştırıp kostik kullanmayan ev yapımı endüstriyel olmayan sabunlara yönelmeni tavsiye ederim.
  • urubitinga  (22.12.13 16:55:38) 
her gün banyo yapmak vucudun sebum üretimini engeller bu da derinizin kurumasına ve erken yaşlanmaya neden olur. benim deil dermatologların dediği bu.


  • bal dok yala  (22.12.13 17:18:06) 
Hacı Şakir Yeşil Sabun kullanıyorum, kalıp. Şampuan ve duş jeli kullanmıyorum. Uyumadan hemen evvel duş aldığım için, yatakta kuruma-germeye bağlı kaşınma hissediyorum bazı bazı omuzlarda, sırtta. Onun dışında hiç sıkıntı yaşamıyorum. Bilâkis, saçlarıma sakallarıma şampuan değince gereksiz yumuşaklık hissediyorum. Lan kıl dediğin o kadar yumuşak değil ki... "Bi' ibnelik var bunda" deyip yeşil sabunumu seviyorum.


  • Dunedan  (22.12.13 17:47:54) 
çok terlediğim için her gün banyo yapmak zorundayım, yapıyorum da. (sizler için sevgili insanlar, kronik sinüzit olduğumdan mütevellit kendi ter kokumu bile çoğu zaman duymuyorum, benim için hava hoş)

saç için topicrem'in yağlanmayı giderici şampuanını kullanıyorum, dermatolog yakınım önermişti. vücut için de dove men kalıp sabun.
  • knight of cydonia  (22.12.13 17:52:29) 
vücut için bilemeyeceğim ama saç için her gün yıkamak zararlı, kendi yağıyla beslenemiyormuş o zaman. en azından saçını iki günde bir yıka, her gün duş alıyorsan saçını yıkamadan duş al.


  • Demet  (22.12.13 18:25:38) 
genelde iki günde bir alırdım ama iki senedir her gün, bazen günde iki kez duş alıyorum. bir zararını görmedim kendi adıma, saçlarıma faydası bile oldu.


  • evandro roncatto  (22.12.13 18:26:31) 
Altınoluk işi zeytinyağlı sabun. Mis.


  • arnold schwarzeneger  (23.12.13 08:08:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.