[]

kırıcı olmamak adına yalan söylemek?

gerçek söylendiği zaman karşıdaki kişinin kısmen üzülebileceği ihtimaline karşılık yalan söylemek hakkında ne düşünüyorsunuz? örneğin; bir arkadaşınız bir resim çizdi, veya şiir yazdı. size fikrinizi sordu. beğenmediğiniz zaman "beğenmedim" diyor musunuz, yoksa bunu söylemeniz karşıdaki kişiyi kırabilir ihtimaline karşılık "beğendim, güzelmiş" mi diyorsunuz? neden?




 
neyse onu söylüyorum.
bok gibiyse bok gibi güzelse güzel.
dürüst olmak lazım bence.
  • rentts  (22.12.13 12:46:34) 
Genelde tanımadığım ya da yakın olmadığım biri ise doğrudan söylüyorum beğenmediğimi. Yakınım ise kırmak istemem konuyu hiç açmam. Üstüme gelirse neden beğenmediğimi düşünürüm, "Hakkaten güzel de bana mı hitap etmedi" yoksa "G.tüm gibi mi olmuş" diye. 1.ye evet diyorsam "Güzel olabilir ama şundan şundan bana hitap etmiyor", "Belki anlayana güzeldir, ben anlamadım", "Biliyorsun beni, tipim değil" derim. 2.ye evet diyorsam, konuyu değiştirmeye çalışırım. "Aaa, bak uçak geçiyor"a bağlarım. Daha da sıkıştırırsa "Ben o konudan pek anlamıyorum" derim, zaten o raddeye gelene kadar mesaj alınır. Ama birkaç kere de bakmadan "Heee, beğendim" demişliğim vardır.
Bir iki kere beğendiğim şeye de hakaret etmişliğim vardır. Örneğin, "Ne yaptın saçına, süper olmuş" gibi.

  • aychovsky  (22.12.13 12:52:29 ~ 12:54:00) 
söylemeyin amk yalan söylemeyin. beğenip beğenmeme meselesi değil bu 'aa bu ağaçların rengini ne güzel yapmışın' dersin. illa bütününü beğenmene gerek yok.
saçını haftada bir boyatan ev arkadaşıma beğendiğim zaman yakışmış diyorum ama beğenmezsem 'rengi ne bunun' diyorum. bana ne diye beğendirsin?
hem beğenmemek ne? neye göre beğenmiyosunuz? hoşunuza giderse söyleyin ama beğenmediğiniz zaman da daha güzelini yapamayacaksa boşuna moral bozmayın
ne dolmuşum ya hu boşaldım yeminle
  • seksen9  (22.12.13 12:53:07) 
hassas bir meseleyse beğenmediğimi ifade ediyorum kırmamaya çalışarak. mesela "güzel aslında ama şurası şöyle olsaymış daha güzel olurmuş." gibi.


  • 1a2b3c4d  (22.12.13 12:54:14 ~ 12:55:33) 
Eskiden böyleydim ben. Sürekli yalan söyler başkaları adına kendimden ödün verirdim. Yalan söylemek kendinden ödün vermektir sonuçta.

Hani derler ya "üzerine git". Gittim. Ama çok fazla gittim. Sevgilime, arkadaşıma hatta aileme.

Bu nasıl olmuş, yakışmış mı?
- Kızım sen de hiç renk anlayışı yok mu ya?

Yemek nasıl oğlum?
- Anne yeminlen tat gelmesin diye tatmadan yutuyorum.

Kanka borç versene?
- 1 sene sonra getir de mi. Borç falan yok.

Abi fazla sigaran var mı?(Sokaktaki dilenci)
- Var ama sana yok.

Merhaba. Gittigidiyordan anket için arıyorum müsait misiniz?
- Evet müsaitim ama ankete ayıracak vaktim yok.

Böyle böyle herkesi kırıp geçirdim. Şu an eskisi gibi olamıyorum. Dönmek de istiyor muyum bilmiyorum. Ama sevgilime hep gerçekleri söylediğim için, herkese karşı dürüst olduğum için yavaş yavaş yalnızlaşmaya başladım.

İnsanlar yalanı seviyor.
  • alideemir1  (22.12.13 13:00:19) 
Doğruyu kırıcı olmadan söylemek benim tercihim. Şiir yazdıysa, şiirindeki gerçekten güzel olan bir iki yöne vurgu yaparım "şu iki kelimedeki uyumu çok güzel yakalamışsın" diye öncelikle, daha sonra geri kalanı için nesini sevmediysem onu gerekçelendiririm.


  • sharon and hope  (22.12.13 13:07:39) 
ben şöyle diyorum:
-politik konuşmamı mı istiyorsun, gerçek düşüncelerimi mi?

zaten herkes gerçek düşüncelerini söyle der.Mesela saçını beğenmediysem "bence kafa yapına ve yüzüne uymamış,beğenmedim" diyorum.
  • setra  (22.12.13 13:40:32) 
Ben yalan söylüyorum. Çok güzel olmuş çok beğendim diyorum.


  • cepeuc  (22.12.13 13:41:39) 
Burada korktuğun karşındakinin kırılması değil, onun gözündeki yerinin bozulması. Aslında bencillik ediyorsun.


  • arnold schwarzeneger  (23.12.13 08:14:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.