[]

Nexus 4 Ekran Şifresini Kurtarma

Dün gece her zaman kullandığım 6 haneli şifreyi ekran kilit şifresi olarak ayarladım. ama sanırım yazarken yalnız yazmışım ki girdiğimde kabul etmiyor. artık telefon ekran kilidini açamıyorum. fabrika ayarlarına geri dönersem içinde çok önemli fotoğraflar var, dolayısıyla en son çare bile değil bu benim için.

içindeki verileri kaybetmeden şifreyi temin etmenin bir yolu yok mudur? yardıma ihtiyacım var.


 
en.miui.com

www.youtube.com

ozellikle birinci linkte 7 ayri yontem verilmis. videoda da nasil yapilacagi gosteriliyor. pattern/sifre, ikisi de ayni yontemle kaldirilabiliyormus.

sifreyi yanlis girdiginizde "sifremi unuttum" diye bir secenek gelmiyor mu? oradan gmail hesabiyla kurtarmak da mumkun cunku. ayrica sifreyi set ederken iki kere soruyor. ikisinde de mi yanlis girdiniz acaba?
  • osuruklu  (22.12.13 09:45:33) 
osuruklu nun dedigi yontemlerle sifreyi kaldirabilmen icin cihazi oem unlock yapmis olman lazim. eger "oem unlock" ne diye soruyorsan %99 yapmamissindir. oem unlock yaparsan bu durumda cihaz fabrika ayarlarina geri doner.

eger derdin fotograflarsa google onlari otomatik olarak yedekliyor. eger yedeklemeyi kapatmadiysan gonul rahatligiyla fabrika ayarlarina geri donebilirsin. eger bunu yapmak istemiyorsan, cihazin icindekilerinin yedegini alabilirsin.

bunun icin bilgisayarina android-sdk yuklemen gerekecek.
adim adim islemler icin :
www.howtogeek.com
  • crucio  (22.12.13 10:41:01 ~ 10:41:24) 
Fabrika ayarlarina dondum mecburen, herseyi kaybettim.
Bu howtogeek sitesindeki islemleri yapmak icin rootlamak gerekiyor sanirim onceden. Ayarlarda usb debugging diye bir secenek yok mesela bende

  • dek dubara  (22.12.13 11:35:41) 
factory reset yapmadan once bilgisayara baglayip fotograflari almak mumkun olmadi mi? ekranin kilitli olmasi icindekileri gormeye engel oluyor mu gerci hic bilmiyorum.


  • osuruklu  (22.12.13 16:52:57) 
debugging icin rootlamana gerek yoktu. debugging options gizli bir menu. acmak icin ayarlar->hakkinda menusune girip en asagida build numarasi yazan alana 7 kere tiklaman gerekiyordu. sacma gibi gozukuyor ama bu sekilde gizlenmis bir menu. neyse gecmis olsun. fabrika ayarlarina geri donduyseniz oem unlock yapmanizda fayda var. ileride cusrom rom, rootlama gibi islemlere ihtiyaciniz olursa bilgilerinizi kaybetmenizi engeller.


  • crucio  (22.12.13 19:43:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.