[]

Beslenme sorusu / yemek tavsiyesi

Arkadaşlar merhaba.

Yalnız, bekar, biraz da sünepe yaşadığım için şu yemek olayı bana artık işkence gibi gelmeye başladı. Çoğu zaman saatlerini kaçırıyorum. Evime en yakın yemek yapan yer şehrin öbür ucunda (Afyonkarahisar). Tosttur, dönerdir vs yemiyorum prensip olarak. Bağırsaklarım kurudu lan.

Şimdi bana öyle bir yemek/menü söyleyin ki hem evimde kendim yapabileyim, hem de besleyici olsun; günlük vitamin, mineral, hidrojen sülfür, ihtiyacımı giderebileyim. Lezzetli olmasına gerek yok, çünkü zaten şu aralar ağzımın tadı yok. Kolay-zor yapılır olması sorun değil.

Hani şöyle mısır gevrekleri gibi ya da ne bileyim matrix'de gemide yedikleri sümük gibi şeyler de tavsiye edebilirsiniz. Yeter ki karın doyursun ve besleyici olsun.

 
İsminin açıklanmasını istemeyen bir sözlükçü arkadaş şöyşe bir cevap atmış. Herkes faydalansın diye ekliyorum.

"kemiksiz tavuk göğsünü (antrikot) kuşbaşı doğratarak alın. 4 öğünde yiyecek kadar yapıyorsanız 800 gram tavuk yeterli. sebzelerden de azar azar 3-4 çeşit, ne bulursanız: kabak, pırasa, patlıcan, mantar. hepsini yıkayın, doğrayın. tencerenin en altına tavukları, üzerine de sebzeleri doldurun. 2 bardak su ekleyin, kısık ateşte 20-30 dk pişirin. 2 gün afiyetle yiyin. yağsız tuzsuz, vitamin ve protein deposu."
  • ataturkiye  (02.05.09 15:32:25) 
2 tavuk kalça veya but alınır, haşlanır. içine havuç filan da doğranabilir haşlarken.
suyunun yarım bardağıyla pilav yapılır.
kalan suyuyla şehriyeli domatesli çorba.
tavuklar didiklenir. fırına dayanıklı cama dizilir. hazır beşamel sosu yapılır (ben kendim yapıyorum katkı maddesi olmasın diye). üstüne dökülür. üstüne kaşar rendelenir. yanında da salata. mis.
bi de sebze çorbası. kabak havuç (istediğşn sebze oluyor patlıcan hariç) mercimek bulgur hatta pirinç atılır düdüklüye. tam birsoğan da koy. azcık pataes. sonra ister süzer içersin, ister "rondo"dan geçirirsin. koyulaştıkça su koy, ısıt ye mis.
  • zkurmus  (02.05.09 15:39:43) 
az sonra yapacağım yemeğin tarifini vereyim. malzemeler mantar, sosis, yeşilbiber ve domates. mantarları, yeşilbiberi ve domatesi kuşbaşı kıvamında dilimleyip yağda kızarmaya koyarsın. biryandan sosisleri (şu küçük başparmak boyunda olanlardan) bir tarafından ortasına kadar kesip dörde bölersin. böylece hem iç tarafı da güzel pişecek hem de kızardıkça kestiğin yerler dışa doğru bükülerek güzel bir görünüm verecek. mantarlar küçülüp kızarmaya başlayınca sosisleri atarsın. yeterince kızardıktan sonra tabaklara koyar ve servis edersin. afiyet olsun.


  • vampir akrep  (02.05.09 15:56:06) 
kaşar peyniri 1er cmlik dilimler halinde doğranır.(2 tanesi gayet doyurucu olacaktır) sonra 3-4 kat olmak suretiyle ve peynir tamamen kaplanacak şekilde önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. yanına patetes kızartması olabilir.
çorba olarak da: tavuk suyuna (ya da kaynayan suya 2-3 adet bulyn atılarak yapılan "kolaycı" tavuk suyu hazırlanır) önce küçük küçük doğranmış sebzeler atılır(havuç, papates, bezelye, mısır vb.) sebzeler pişince içine arpa şehriye gibi küçük makarna cinsinden de atılır, onlar pişince çorba hazırdır.
süper doyurucu Çek yemeği karşınızdaydı efem.
not: peynirleri sıcakken tüketiniz.
  • neverending nightmare  (02.05.09 16:40:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.