[]

Gözlük numaraları ile lens numaraları farkı? (hipermetrop astigmat)

merhaba, bende hipermetrop astigmat var.

Gözlük numaralarım:
R: +2.00 -2.25 aks:15
L: +2.25 -2.50 aks:155

Doktorun verdiği 1. lens:

R: +2.25 -2.25 aks:10
L: +2.25 -2.25 aks:150

Bu lensler ile sol çok bulanık sağ gayet güzel..
Sonra bu lensleri verdi sol için..

L: +3.00 -2.75 aks:150

Gözlük numaralarıma göre çok büyük değil mi? Bu lensler ile de problem yaşama ihtimalim var mı? Astigmatta 0.25 bile çok önemli gibi bir şey duymuştum.

 
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

gözlük alalı 6 ay oldu.yeni sayılır.hipermetrop değerini çok arttırmış,astigmatı değerinden fazla vermiş. kafam takıldı açıkcası. deneme lensleri de alamıyoruz yasaklanmış sanırım. direk sipariş 70-80 lira oluyor..
  • dereotu  (22.12.13 01:08:53) 
öncelikle doktor bunları sana vermeden önce sana bir muayene yapmıştır elbet, diğerini alalı da bir süre geçmiş fark olabilir. Ancak şunları da unutma;
1- çoğulukla eğer gözlüğün ilk gözlüğün ise numarayı başta arada fark bırakıp küçük başlatmak sık sık uygulanan bir uygulamadır. Bu nedenle de, gözlük numaraların küçük olabilir.
2- lens almadan önce muayene yapıldığında, daha öncesinde çok bilgisayar kullandıysan ve doğrudan doktora geldiysen veya çok az uyuduysan yani kısacası gözlerin yorgunsa özellikle ilk baktığın makinalar göz numaralarını yanlış ölçebilirler.
3- gözlüğü düzenli kullanmadıysan, affetmez artar hocam, tabi burada bünye de önemli kişiden kişiye değişir.
  • cursor  (22.12.13 01:40:33) 
@cursor

yok yorgun değildim.gözlüğü düzenli kullanıyorum 25 senedir :)
benim aklıma takılan astigmat'ım 2.5 olduğu halde 2.25 lens uygun gelmediyse 2.75 lens de uygun gelmeyebilir mi?
  • dereotu  (22.12.13 10:10:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.