[]

avam kamarası

youtu.be

parti liderleri ayağa kalktığında başkaları da ayağa kalkıyor. kim ki onlar? niye her seferinde kalkıyorlar?


 
öncelikle baştan ingiltere demokrasinin beşiği olduğundan onun dediklerini o anda doğrudan destekleyenler olduğunu sandım. bu arkadaşlar, shadow cabinet veya doğrudan iktidarın bakanlar kurulu olabilir başbakanı destekleyen.

eğer başkaları hemen cevap veremezse diye zamanında "comparative politics" dersi aldığım hocaya bu soruyu soran bir mail atıyorum. cevabımı alınca size iletirim.

bunun dışında avam kamarası hakikaten çok avam ya hu, laf koymaca, bağırış çağırış. köylü team.
  • sanal hayvan  (21.12.13 23:35:41 ~ 23:36:58) 
hocadan önce cevabını buldum. bu insanlar üzerinde konuşulan konu hakkında meclis başkanının geleneksel olarak dikkatini çekmek için ayağa kalkıp oturuyorlarmış.

yani mesela mardin'e ithal edilen eşekler hakkında konuşuluyor. işte bizim işçi partisi lideri bir şeyler dedi, o sırada ben ayağa kalkıp oturdum, eğer o esnada meclis liderinin dikkatini çekiyorsam(çünkü sürekli oturup kalkıyorum mesela aynı konu üzerine) bir sonraki session'da bu konu hakkında konuşma hakkı elde ediyorum. bu da böyle bir gelenek.

edit:ayrıca böyle çok güzel bir soru sorduğunuz için teşekkür ederim. keşke duyuru böyle işler için varolabilse.
  • sanal hayvan  (21.12.13 23:48:26 ~ 23:49:02) 
İngiliz parlamentosu bizim köylü yapıya benzemez.
millet vekilleri dile çok iyi derecede hakim olan , akıcı konuşabilen , pratik ve hazır cevap kimselerdir.
Sanal hayvan doğru söylemiş ilgi çekerek cevap vermek isteyen gölge kabine üyeleri veya kabine üyeleri ya da bu konuya hakim komisyon milletvekilleri o şekilde ayağa kalkarlar.

Parlamentoda karşılıklı laf atışarak 1 dakika içerisinde 9 milletvekilinin konuştuğu bir video izlemiştim laflar asla boş değildi ve felaket sıkıştırma vardı.
  • colorwithnotexist  (22.12.13 00:09:02 ~ 00:09:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.