[]

yağ oranını azaltmak ve badem

vücudumdaki yağ oranını azaltmak için çalışıyorum bir süredir. spor konusunda kendimi aştım, hatta altın çağımı yaşıyorum. (hiit+pilates+jujutsu bu aralar en düzenli yapabildiklerim) ama beslenmeyi tam oturtamamış olabilirim. vejetaryenim, badem benim için vazgeçilmez bir şey ve tam bir yağ deposu. bunun yanında başlıca protein kaynaklarımdan biri. bademin yağ yaktğını söyleyenler de var ama neden öyle bir şey yapsın bilemedim. beslenme düzenimden bademi de çıkartırsam bildiğin açım. (yemekhane, yurt faktörü :/) ama o kadar intervalin üstüne yağ yakmamı engelleyecekse başka.




 
Badem yağının zararı yok tam tersine omega 6 içerdiği için çok faydalı.


  • efrasiyab87  (21.12.13 22:44:19) 
bademin her sene en az 3-5 üniverstenin beslenme fakultesi tarafından varolan en sağlıklı yiyecek seçildiğini bil, rahat rahat ye.
protein konusunda konserve fasulyeye ve bakliyata dayan. bademden gelecek protein seni kesmez
edit: bahsettiğim badem çiğ ve kavrulmamış olanı. kavrulmuşu tamamen ayrı hikaye
  • brawler  (22.12.13 00:07:05 ~ 00:07:40) 
badem sağlıklı diyetlerde vazgeçilmezdir. sossuz bademden bahsediyoruz tabii burda.

yağ oranını azaltman için şekerden ve undan uzak durman lazım. şeker derken çayı şekersiz içmenden tut da tatlı yememeye hatta meyvelere kadar uzayan bir liste bu. meyve yeme demiyorum tabii ki ama mümkünse yemekle birlikte ye. ama meyve dediğin şey hepten şeker sonuçta. bal, pekmez, reçel falan da yok tabii. bunun dışında patates, pirinç gibi yiyeceklerden uzak durman lazım. ekmek falan da yok. hadi çok ekmek yemek istedin diyelim tam tahıllı olanından yersin biraz.

bitki kökenli proteinler maalesef hayvansal kökenli proteinler kadar vücut tarafından kullanılamıyor. garip internet sitelerinde oranlar da veriliyor ama kaynak bulamadığım için buraya yazmayacağım.

vejeteryan beslenme biçimi konusunda tam bir fikrim yok. veganlar gibi tamamen hayvansal ürünlerden uzak mı duruyorsun bilmiyorum fakat, diyet olmayan süt, yoğurt peynir gibi ürünler ile haşlanmış yumurtayı ekleyebiliyorsan beslenme düzenine ekle.
  • godsparticle  (22.12.13 00:13:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.