[]

Cemaat -akp

Fethullah Gülen sıradan bir cami imamıyken nasıl yükseldi ?

Türkiyede son yıllarda tüm sınavlardaki usulsuzlukleri,polis soruların çalınması ve cemaat dershanelerinin basarısı bence bu güçlü cemaat kadrolaşmasnı ürünü...

Şimdi akp bu cemaat kadrolarına tasfiye için soruşturma açtırmayı planlıyor ..

Cemaatçilerde ve Akp hükümetinde usulsuzlukler diz boyu ...
Bu ikiside sözde müslüman boyle müslümanlık mı olur ?
Sizce akp yolsuzluk yapmıs mıdır?
Herkes Cemaat açtı soruşturmayı diyor ?
Sabah gazetesi deli gibi cemaati kötülüyor ,zaman gazatesi de deli gibi muhalif ve operasyonu sahipleniyor ....


Keşke gerçekten hukuk olsa diyorum sırf hükümetin itibarını zedelemek için yapılmış bir soruşturma içinde yolsuzluk olsa bile zamanlamasının boyle olması belli ki savcılar bu adamların fikirlerini uyguluyor ..Bunları yonlendiren de bir hoca diyor ki zerre makam zerre mülk peşinde değilim ama 1.5 trilyon dolar sermayeyi yonetiyor amerikadan ne çelişkiyse ... Siz ne düşünüyorsunuz

 
çok kısa ve yüzeysel olarak hepsi abd nin adamı ve bu sayede yükseliyorlar.


  • basond  (21.12.13 22:08:28) 
@basond

ehehe, amerika'nın oyunları
  • raskolnikov2  (21.12.13 22:36:18) 
peki amerika neden bu adamı seçmiş yükseltmek için.

o kadar basite kaçmayın bi yahu
  • efrasiyab87  (21.12.13 22:45:08) 
insanları yönetmenin en kolay yöntemlerinden birisi dini inançları kullanmaktır, ağzı laf yapan din anlatan insanları kolayca etkileyebilen insanları kullanmakta bu işin en önemli olayıdır, adamın çok sağlam bir çevresi var, hoş önemli tüm mevkidekilerin iyi kötü bir bağlantısı piyonluğu var gerçi, adnan oktardan tut fetullah gülene, askeriyeden tut siyasete herkesin piyonluğu var, zamanı gelince birini indirip birini çıkarmak için kullanılıyorlar. Medya gibi, ekonomi gibi birçok koldan kullanılmak mümkün.


  • basond  (21.12.13 23:00:08) 
fethulah hoca sıradan bir cami imamı değil en başta da değildi...
ilahiyat profesörü olmak dışında pek çok dini eğitim geleneği var, bu gelenekten yetişmiş pek çok hoca da var. cübbeli de sıradan bir imam o mantıkla bakarsak? ülkede tarikatları, dini gelenekleri, cemaatleri biraz sorgulamak lazım hangisi hangi kitleye hitap ediyor derdi nedir? ne biliyor derinliği ne kadar..
öncelikli bu olay fethullah hocadan önce"nurculuk" nurcuların okuyucusu, yazıcısı, yeni asyacısı bi dolu fraksiyonu var. sadece kadın müridi olan kadın hocalar var. bunların odtüde bilkentte bile yıllardır geleneği var, 3 yaşından 5 yaşından itibaren altın nesil diye yetiştirileni var -kolejleri dersaneleri hiç kastetmiyorum ben burda- boğaza nazır yerlerde hani en "elit" yerler.
nurculuğun nasıl var olduğunu eski said yeni said davasını bilenler belki şimdi diyeceğim yeni fethullah eski fethullah görüşüme katılabilirler; fethullah hoca kestanepazarında vaaz verirken olay bambaşkaydı, o vaazları dinlemiş -benim gibi- nurcuların rahle-i tedrisatından geçmiş olanlar artık o bandrolsüz çekme kasetlerin kolay kolay bulunmadığını hocanın yahudilere filan baya saydırdığını bilir. sonra aldı sattı dinler arası diyalog oldu...
belki fethullah hoca nurcu tayfanın içinde en kitleye ulaşabilecek bir yandan da eğitim ayağıyla kadrolaşabilecek taraf olarak görüldü, o yüzden seçildi, kullanıldı? en basit kısmıyla bu olabilir daha neler olmuştur bilmiyoruz yorumları ben de merak ediyorum... sermaye filan bunun en kolay kanadı -hani şimdi işin para kısmı çok konuşuluyor ya o bence en basit kısım- menzilcilerde, süleymancılarda, milli görüşçülerde para az mıydı sanki? ya da az mı? kadro-eğitim-taban esas güç oldu.
yahut başka bir açıdan; f. gülen cemaatinin ne kadarı hakketen f. gülenin iktidarı altında? misal emniyet kadroları kimden emir alıyor, istişarelerini kiminle yapıyor? ben zamanın new york imamının kırmadığı fındık kalmadığını gayet iyi biliyorum ABDdeki cemaat üyeleri hayli hayli bilir. ama adama kimse dokunmadı? neden? demek ki -bence- sözü geçen birileri illa ki var. bu CIA mi, BOP fikir babaları mı, o mu bu mu bilsem buralarda yazmam zaten :)
  • niye ama  (21.12.13 23:04:41) 
Zeki olduğu için yükseldi. Dini kullanarak prim yaptı. O yükselmese başladı yükselirdi.

Olmaz.
Yolsuzluğun amına bile koydular.
Kesinlikle cemaatin işi. Biz yaptık deemezler tabi..

Bağımsız yargı olmadığı sürece bu ülke adam olmaz.
  • eyyor  (22.12.13 00:00:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.