[]

özel hastaneden, benden fazla aldığı ücreti geri almak.

iyi akşamlar,

istanbulda özel bir hastanede bir işlem yaptıracağım. bana çıkardığı fiyat, alması gerekenden 500 tl fazla. bu işlemi devlette yapacak yer yok. ben parayı da buldum, fakat 500 tl... hiç de az bir para değil ve benden alacağı fazla olan her bir kuruşu geri almak istiyorum. çünkü bu parayı da borç aldım sırf tedavi için. o yüzden durum benim için çok önemli.

edit: alması gereken ücreti sgknın sorgulama sayfasından buldum.

şimdi bu noktada size danışacağım şey şu; özel hastaneler fatura vermemek konusunda genel olarak ısrarcı, işi yokuşa sürüyorlar. ne gibi yollar izlemeliyim? daha önce bu şekilde fazla muayene ücretini geri aldınız mı? muhtemelen çok çabuk sinirleneceğim, faturayı almak için neler demeliyim? faturayı almazsam hiçbir yere şikayet edemem. fakat faturayı yapacaksınız? fiş , fatura aynı şey zaten falan derse ben hemen sinirlenirim. fatura vermezseniniz sizi maliyeye şikayet ederim dememin bir zararı olur mu mesela?

 
deneyimli arkadaşlar üzerine bir taş daha koysun diye aklıma geleni söylüyorum; acaba özel sigortayla ve bu tedavinin parasını özel sigortadan geri almak bahanesiyle bir şeyler yapılamaz mı? ne gibi bir soru sorabilirler bu şekilde deyince?

ps: soruyu soran arkadaş öğrenci, mümkünse yukarda sabitlersek herkes bildiklerini döker, 500 lira az buz para değil, yazık günah. saygılar moderasyon!
  • hope ender  (21.12.13 20:47:24) 
  • slm  (21.12.13 20:52:14) 
Ayni sey bi yakinin basina geldi. Kendisi de ozel hastane sahibi oldugu icin fiyatlari vs biliyor. Fazla ucret istendigini gorunce o da fatura verin demis. Hik mik demisler ama ortaligi ayaga kaldirmis "madem bana bu kadar ucret cikardiniz, bana fatura vereceksiniz ve orda yapilan tum islemleri kalem kalem yaninda ucretleriyle yazacaksiniz ben de gorucen" demis.

Baya ortalik karismis, o mudur gelmis bu mudur gitms vs. Diger hastalara yasal olmayan is yaptiklarini soylemekle tehdit etmis biraz da.

Velhasili uzattim, 580 tl yerine 20 tl istemisler. Bizimki de "aslinda bu da hakkiniz degil ama neyse" diyip vermis 20yi.
  • brkylmz  (21.12.13 21:14:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.