[]

Üniversite bitmeden başlanılan AÖF ve askerlik tecili

selamlar, üniversitede son derslerimi alıyorum, okul bittikten sonra da 2 sene tecil hakkı var ama geçen sene duyduğum bir habere göre üniversite okurken aöf'ye başlayanlar geçen seneden itibaren tecilini uzatamıyormuş. bu haber doğru mudur? illaki yüksek lisansa mı başlamam gerekli tecili uzatmam için?




 
eğer bir lisans programını bitirdiyseniz denk olan yeni bir lisansla askerliğinizin tecilini uzatamazsınız. evet.
bu yeni bir şey değil.

  • vaktiyle iyi biriydi  (21.12.13 15:28:02 ~ 15:28:26) 
su anda bir lisans programini bitirmedim, eger ki aöf'ye başlarsam tecilim uzar yani, doğru mu anlamışım?


  • notinhere  (21.12.13 15:34:27) 
yanlış.
aöf ün sizin askeriliğinize hiçbir etkisi yok öyle söyleyeyim.
mezun oldunuz 2 sene sonra askere gitmek zorundasınız. ister aöf öğrencisi olun ister olmayın. lisans mezunu iken 2. lisans askerlik tecili için sayılmıyor.
  • vaktiyle iyi biriydi  (21.12.13 16:33:07 ~ 16:33:35) 
şimdi lisans bitirceksiniz, askerlik tecil için sadece yüksek lisans işe yarar, başka bir lisans bölümü askerliği tecil ettirmez, isterseniz öss ye bir daha gir tıp kazan zamanın gelince alır götürürler


  • srtm  (21.12.13 18:14:38) 
ya ben yanlis anliyorum ya da anlatamadim, o zman ilk once sunu sorayim, simdi lisans ogrencisiyken aof'ye baslayabilir miyim?


  • notinhere  (22.12.13 00:51:41) 
bence sen okuma dostum. var olan okulunu da bırak.
kusura bakma

  • vaktiyle iyi biriydi  (22.12.13 23:32:36) 
soruyu dogru duzgun okumayip anlamiyorsunuz sonra gelip okuma falan diyorsunuz, sacma sapan cevap verecekseniz hic vermeyin daha iyi.


  • notinhere  (23.12.13 01:19:08) 
@rain when i die
aöf patlamaz. dondurabilir. hatta askerdeyken de devam edebilir. sınavlara filan izin veriyorlar girmesine asker iken (hsonu çarşı izni vs ayağına)

  • vaktiyle iyi biriydi  (24.12.13 15:01:23 ~ 15:03:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.