[]

Wordpress hakkında bir soru

merhabalar,

bir blog açmak istiyorum ama uzun uzun yazılar yazmayacağım, twitter'daki gibi 140 karakter sınırı olmayan ama kısa, başlıksız yazılar olacak. mesela bilgisayar kullanırken bir özellik ile karşılaştım, onun çözümünü/kısayolunu vs vs yazacağım.

wordpress'in böyle bir özelliği var mı? ya da başka önerileriniz var mı?

 
basit bi blog düşünüyosan tumblr kullanış açısından daha kolaydır onu tavsiye ederim wordpress biraz daha profesyonele kaçıyo o durumda daha detaylı oluyo o yüzden onu öneririm


  • ozymandias10  (20.12.13 23:07:50) 
wordpress'le yapabilirsin.
wp'nin 2 tür blogu var, biri daha basit, direkt internet üzerinden alınan bir de host'a kurulan. sen basit olanı seçersen işini görür zaten.

alternatif olarak blogger iyidir, tavsiye ederim. zaten google ürünü hesabın varsa ek bir şeye gerek kalmadan açabilirsin.

tumblr da düşünülebilir.
  • doxanikee  (20.12.13 23:12:10) 
var.
basit bir wp teması yüklersin olur biter.
hatta hem gösterişli hem de basit çok güzel wp temalar var.
kullanımı da basit zaten.

ama benimde tavsiyem blogger ya da tumblr gibi hazır blog siteleri.
tam senlik işte.
  • yapma volkan  (20.12.13 23:12:53 ~ 23:13:31) 
benim serverim var, yani hazir bir yapidan acmayacagim aslinda. mesela dedigim o kisa yazilari yazicam ama onlarin siteye girince direk goruntulenmesini istiyorum yani basligina tiklayinca gozuksun falan istemiyorum.

@yapma volkan wp'de basit temalar var ama o dedigim basliga tiklamadan tum yaziyi gosterme ayari var mi mesela?
  • notinhere  (20.12.13 23:16:03) 
istediğin şeyi yapabilirsin wordpressle. istersen hiç başlık göstermezsin ister tüm yazıyı anasayfada gösterirsin vs.


  • tescillimarka  (20.12.13 23:19:26) 
tamam ya, aradigim kelime mikroblog. muthissiniz, tesekkurler!


  • notinhere  (20.12.13 23:23:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.