[]

Yüksek Lisans Jürisi

Sevgili 1 mayıszedeler,
arkadaşımın yakında yüksek lisans jürisi var anck gel görki bu konuda cahil iki insan olarak ne sorulur, ne yapmak gerekir, jüriden ne gibi tepkiler beklenmelidir, bu konuda bizi aydınlaacak her türlü bilgi kırıntısı şukela olcaktır, şimdiden yardımcı olan tüm master öğrencisi severlere teşekkürlerimizi sunarız:).



 
Tezi neyle alakali?

Genel olarak tezinin kapsadigi her konuyu bilmen lazim. Onun haricinde bolumunle alakali genel konulara hakim olmalisin.
  • badseed  (01.05.09 23:57:41) 
bir kere danışmanıyla arası iiyi olsun. danışman harika bir referanstır, kolaylaştırıcıdır, yumuşatıcıdır.
ikincisi, tez konusuna hakim olsun. özellikle uygulama kısmı varsa, oraya daha bir özen göstersin. uygulama konusu (deney, araştırma felan gibi) çok dikkat çekici ve can yakıcı olabilir. zira teori geliştiremeyeceğinden, ancak senin ne olduğunu uygulama kısmında anlar hocalar.
üçüncüsü, savunma sınavına girerken rahat olma. biraz kas. kılık kıyafetin düzgün olsun. saygı hürmet kelimelerini ihmal etme. teze hakim olduğunu göster.
jüriden her şey beklenir. zira tez konusundan sizin her şeyi bildiğiniz varsayımıyle hareket edilir. jüri her türden soruyu sorabilir. ancak o durumda da tezin diğer sahibi olan danışmanınızın devreye girmesi beklenir. buna karşın jüri başkanı mevzulara çok farklı bakıp kastırabilir. örnek kardeşimin danışmanı aynı zamanda jüri başkanı idi ve kendi yönettiği tezi reddetmişti. oyun bozuyorlar tabi sizi de.
neyse kolay gelsin. ayrıntılı bir şeyler sormak istersen mesaj atabilirsin.

ayrıca savunma sınavları; üniversiteye, enstitüye göre değişir.
  • fempusay  (02.05.09 00:10:06) 
Jürideki hocaların kişiliğine, senin tez danışmanın delikanlılığına ve taşşağına göre değişir. Eğer kıl kişiler karşına çıkarsa çok üstüne gidip ağlatabilirler bile (gerçek bir olay) veya geçemeyeceğim diye düşünürken uzatmasız kabul edebilirler. Hocalar üstüne gelmeye başladığında danışmanın araya girip seni kurtarabilir ve hatta sikko bi tezi bile ağırlığını koyup geçirtebilir ya da direk seni satıp ben sana öyle yap demedim mi, hiç yanıma gelmedin tez zamanı cart curt diyip seni aanında satabilir...

Bi kere danışmanla aran dedikleri gibi çok önemli. Danışmanla aran iyiyse jüride olacak diğer üyeleri de sen seçebilirsin kıl hocaları istemezsin jürinde. Jüri belirlenirken fazla etkin olamadıysa jürideki adamlar konusunda biraz araştırma yap nasıldır iyi midir kıl mıdır, tam uzmanlığı ne, verdiği dersler ne? bunlara göre olası sorulara karşı cevaplar geliştir.

Bu arada tezi okumayan/anlamayan mal hocalarda çıkabilir arada onlarda mal mal sorular sorabilir tezle alakasız onlara da hazır ol...

Bunun literatüre katkısı nedir? Bu tezin sonrasında ne yapılabilir? Yok şurası böyle değilde şu şekilde olsa ne olur? Varsayımların varsa bu varsayımları neye göre aldın? gibi sorular Standart sorulardır her jüride çıkar kessin...
  • selimse  (02.05.09 01:25:11 ~ 01:27:43) 
şunun farkına varsa ciddi bir rahatlama yaşayabilir.

tezi yazandan daha iyi kimse o konuyu bilemez.
  • can see  (02.05.09 02:06:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.