[]

engelliler ve yüksek lisans

Yurtdışında ağırlıklı engelliler olmak üzere dezavantajlı grupların eğitmenliği ve danışmanlığı üzerine eğitim aldım. Türkiye'de alanda araştırmaların ve projelerin gerçekleştiği bi ortamda çalışıyorum. Yüksek lisans fikrim var, engelliler üzerine gitmek istiyorum yine. Bölümlere baktım ama pek bilemedim. Var mı bildiğiniz değerlendirebileceğim bir bölüm?




 
hangi engelli grubu?


  • perizad  (20.12.13 22:13:49) 
Hepsi


  • cosmicgadin  (21.12.13 00:56:25) 
hepsine diyorsanız "özel eğitim yüksek lisansı" olur en fazla ama her bir engelli grubuna yetişmek mümkün mü bilemiyorum, birinde uzlaşmak daha iyidir sanki.

Anadolu üniversitesi'nde İÇEM var, işitme engelli çocukların cihazlandırma ve eğitimine dair güzel bir merkezdir. çocuklar çok iyi eğitim alıyor orada.

Yine Anadolu üniversitesi'nde Engelliler Entegre Yüksek okulu vardır, otizmli çocuklarla iyi çalışır orası mesela.
Buraları araştırabilirsiniz. Anadolu üniversitesi özel eğitim konusunda öncüdür.

Bence Türkiye'de "disleksi" konusunda çok büyük bilinç eksikliği var. Bu çocuklar engelli değil ama farklı yollarla öğrenmek zorundalar ve devletin bir şekilde raporuna ihtiyaçları olsa da bilgi yokluğundan ilgilenilmiyorlar. Öğretmenleri de bir o kadar bilgisiz. Geçen haftalarda bir konferansa gittim de "dyslang" projesini anlatıyordu. bir de izmir'de "akademi disleksi" diye bir yerin çalışanları geldi anlattı falan, orası da profesyonel bir kuruma benziyordu (akademidisleksi.com).
  • perizad  (21.12.13 10:42:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.