[]

uzmanlara excel gruplama sorusu :(

çok basit gibi görünen çok gıcık bir durumla karşı karşıyayım. resimde gördüğünüz gibi bir dosyam var ve yapmak istediğim şudur:
b ve c harflerini gruplamak istiyorum (turuncular) atıyorum 2 ye bastığımda(sol üstte) onlar kapanmış olsun. ama 3 e bastığımda 8 ve 13 aralığındaki hiçbir veriyi görmek istemiyorum.
yani birinci grubum bütün b ve c lerin aynı anda kapanması, ikinci grubumun da 8-13 aralığındaki satırların kapanması olsun istiyorum.
ama malesef bütün b ve c ler bu şekilde olunca aynı anda kapanmıyor. bunu nasıl başarabilirim yardımcı olabilecek var mı?

 
daha büyük, ya da bir ufağını kapsayan grup her zaman 1'e geçer. şimdi senin örnek dosyanın aynısını yapıp oldurmaya çalıştım ama olmadı :/

edit: XFD sütununda isteğine uygun veriler girip onları gruplasan nasıl olur acaba? olmaz mı?
  • hope ender  (20.12.13 11:02:29 ~ 11:06:56) 
buldum yardımcı olanlara teşekkür ediyorum :) merak edene anlatırım.


  • polyester kelebek  (20.12.13 13:39:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.