[]

Ben askerdeyken sure degisirse..

simdi ben askere agustosta kısadonem olarak gitmmeyi dusunuyorum..oyle bisey olacagını sanmam ama diyelimki 2010 basında kısadonem suresi 12 aya cıktı yani benim teskereye 2 hafta kala,ozaman benim askerlik 6 ay daha mı uzar yoksa yeni teslim olan hukumluler icin mi gecerli olur bu durum..olayın hukuksal boyutu nedir?




 
valla orduda mantik yok derler ya hani..

bir vakitler 18 ay askerlik yapan kisiler, askerdeyken sure 15 ay'a dusunce hemen terhis olmuslardi. buradan yola cikarak duz mantikla uzayacagini soyleyebiliriz ama adi ustunde "mantik" ile. varin gelin siz hesaplayin ya da tsk'ya sorun.
  • kobrettii  (01.05.09 21:07:23) 
iyide yasayı cıkarıcak olan askeriye degil meclis. ohalde yinede hukuki bir boyutu olmalı olayın..Gerci boyle birsey soz konusu degilmis ama yinede bilmek isterim.


  • bluewhale  (01.05.09 21:17:07) 
''oyle bisey olacağını sanmam'' demişsin sanmamaya devam et çünkü olmaz öyle bir olay.


  • imparatorolmayikolaymisandin  (01.05.09 21:24:35) 
vaktiyle 15 aya düşürülmüştü galiba tansu çiller zamanı.sonra tekrar 18 çıkarıldığında şafak 100 diyenler 190 demeye başlamıştı.
yani her şey olabilir.

  • bdivrik  (01.05.09 21:27:04) 
senin elindeki hak budur normalde verilen haklar alınamaz vs vs ama bu memlekette bu gecerli değil.. hiçbir planın tutmaz.. birileri karar alır senin hayatının ebesi bellenir..


  • maxpainn  (01.05.09 22:09:07) 
bu kısalma/uzama hadiseleri kanunla düzenleneceğinden; kanun koyucu, halen silah altında olanlar başlığı altında sizin durumunuzu kurala bağlayacaktır. bundan evvel kim ne derse desin yalandır, uydurmadır.
askerliğin hem bir hak ve hem de bir yükümlülük olduğunu unutmayın derim ben.

  • fempusay  (02.05.09 00:36:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.