[]

Laptop - Fan hızı

Arkadaşımın laptop u çok çok fazla ısınıyor. İçindeki herhangi bir fanın hızını artırmanın imkanı var mı? Laptop ların sistemini fazla bilmediğim için rivatuner falan indirip denedim ama ekran kartının fanında bir etkisi yok sanırım rivatuner ın (ya da ben beceremedim emin değilim).




 
laptop'un modeline göre değişen bir konu.

örneğin kullandığım samsung'da çeşitli modlar var performans gerektiği zaman fan hızını tek tuşla arttırabiliyorsun.

bir de klasik cevap: laptop soğutucuları var onları denediniz mi? :)
  • thalamus  (01.05.09 19:56:19 ~ 19:57:14) 
evet modeline göre değişiyor.amd işlemcili nvidia ekran kartlı olan modellerde genelde aşırı ısınma garantiye gitmekle sonuçlanıyor.


  • bdivrik  (01.05.09 19:59:15) 
ben de toshiba var.ısınma konusunda bir uzman. bence ara sıra açıp tozları temizleyin. baya faydası oluyor.


  • frtsglm  (01.05.09 20:16:24) 
ben de Toshiba kullanıorum.benim laptop inanılmaz ısınıyodu.elimi değdiremiodum öle söliyim.acaip kokular filan saçmaya başlamıştı..bin kişiye sordum,hepsi fan bilmem nesindendir ondandır bundandır dedi..bi gün cpu baktım 100% lerde,açık programlardan Bluetooth(harici) kapattım cpu 5-20% arasında ve laptop bi anda soğumaya başladı,başlangıcta açılmasını da kapattım..yani kısacası bunun gibi bişi olabilir ki umarım öledir seninki de..şimdi sorunsuz çalışıyo..


  • KoukLa  (01.05.09 23:13:42) 
normal koşullarda internette gezinirken vs çok ısınacağını sanmam. oyun oynarken gerçekleşiyorsa oyunun grafik ayarlarını düşürmesi tavsiyemdir. ayrıca toshiba kullanıcısı olarak temizliğin en önemli unsur olduğunu söyleyebilirim.


  • dokunmatik ekran  (02.05.09 01:33:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.