[]

Bursa

günübirlik Bursayı gezmeyi düşünüyorum ve Bursaya yabancıyım bilen veya oralı olan varsa nasıl bir güzergah takip ediyim nerelere gideyim. Toplu taşımayla gezilecek heryere gidebilir miyim? Not:Öğrenciyim, sabah 4 gibi orda olup akşam 7 gibi dönüş planlıyorum.




 
Yani Bursa'ya eğer otobüsle gelicekseniz otogar'dan sonra sarı büyük terminal otobüsleriyle heykel'e gidebilirsiniz merkezdir. Orada tophane meydanını gezebilir yada dolmuşa atlayıp teleferik ile uludağa çıkabilirsiniz. Eğer farklı yerler görmek istiyorum dersenizde sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım


  • muratback  (19.12.13 12:54:22) 
www.eksiduyuru.com
Aslında buna uzun uzun mesaj yazmıştım ama 1 ayı geçmiş silinmiş.
Hangi gün ve hangi araçla geleceğin önemli.

Eğer otobüsle geleceksen Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde in. Kısa Manyetik bilet al ve 38 numaralı otobüse bin.
Eğer Denizyolu ile geliyorsan Mudanya'da ya da Güzelyalı'da(Burgaz) inersin. Bu iskelerden bahsettiğim tarihi şehir merkezine doğruca giden otobüsler bulunur.
Bu otobüsler seni tarihi şehir merkezine getirir. Burası "Heykel"dir. Siz Ulucami'de inin.

Ulucami'den başlayarak civarı gezin. Geleceğin güne göre trafik olabilir.
Trafiğe göre Bursa Merkezde geçirilebilecek 1 ya da 2 saatiniz olur ki Bursa için yeterli değil. Boşu boşuna o yolu tepmeye değmez.

Sabah gelip akşam gitseniz bir derece...
  • cliquot  (19.12.13 14:01:15 ~ 14:01:44) 
kamil koç'la gece otobüsüyle gelicem. sabaha doğru terminalde olurum. ordan ulucami tarafına geçip oraları dolaşmak en doğrusu galiba. merkez harici yerler bir güne sığmaz gibime geliyor. dediğiniz gibi teleferik varsa belki sadece extradan uludağ olabilir. cevaplar için teşekkürler, eğer zorda kalırsam sizden yardım alabileceğimden şüphem yok :)


  • kokoreç  (19.12.13 19:06:26) 
Teleferik yok! Aman diyeyim :) Yenileniyor şu anda, inşaat var.

O zaman sana ufak bir rota yapayım. Gece geleceğini anlamamıştım.
38 numaralı otobüste Zafer Plaza alışveriş merkezini görünce (Cam Piramit) düğmeye bas ve Timurtaşpaşa durağında in. (Ulucami'den bir önceki durak)

goo.gl

A noktası Terminal otobüsünden ineceğin, L noktası Terminal Otobüsüne bineceğin nokta. 38 numara!

Bu rota temel olarak Bursa'nın tarihi şehir merkezi planıdır. Dilersen, yorulursan Emirsultan'a gitmeyebilirsin. Birde Bursa'da altgeçitler vardır. Onları kullan. Haritanın güncel olmamasından dolayı seni fazla dolaştırıyor. Sen Haritada ki noktaları baz al, yol tarifini değil ;)

A: Timurtaşpaşa Otobüs Durağı ve Balibey Han (Eski Kızılay)
B: Osmanlı Devleti Kurucusu Osmangazi, Bursa Fatihi Orhangazi, İstiklal Savaşı Şehitliği
C: Tophane Saat Kulesi ve Şehir Manzarası
D: Ulucami
E: Hanlar Bölgesi ve Kozahan. Burada bir çay iç, için ısınsın :) Eğer daha gezerim dersen orası çarşıların olduğu bölge, kaybol!
F: Orhan Cami ve Tarihi Belediye Binası.
G: Nalbantoğlu > Şart değil, pas geçebilirsin. trafiğe kapalı cadde ve çarşı var. Burada yemek yiyebileceğin uygun fiyatlı yerler bulabilirsin.
H: Heykel, Şehrin kalbi. Valilik, Kent Müzesi, Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu, Saat Kulesi şöyle bir bakın. Heykele iyi bak. Atın hangi ayağı havada bir öğren ve bize söyle!
H ile I arası Setbaşı Caddesi.
I: Setbaşı Köprüsü, Şehir Kütüphanesi Köprüden aşağı bakınca göreceğin sarı renkli bir köprü daha var. Irgandı Köprüsü. Bu köprüden 4 tane var dünyada. İkisi İtalya'da, biri Bulgaristan'da. Çarşılı köprü.
J: Yeşil Türbe, Yeşil Cami. Yüce Hünkar'da manzara eşliğinde sıcak bir şeyler içebilirsin.
K: Emirsultan Cami ve Türbesi. Benim için Zeki Müren'e bir dua et. Hanidir gidemedim. Ruhu şad olsun. Burada da az biraz manzara var. Türbe ziyareti, önemli şahsiyet. Gitmek zorunda değilsin. Yorulupta bana küfretmeni istemem :D
Sonra dön geri. Bin otobüsüne :D

Bursa'ya gelen misafirlerimi gezdirdiğim temel rota budur. Eğer vaktin varsa gitmeden bir şeyler oku öğren öyle gel. Çok faydalı olur! Bunun dışında sorularını cevaplarım, yazman yeterli.

Şimdiden iyi yolculuklar. :)
  • cliquot  (20.12.13 08:29:38 ~ 08:31:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.