[]

ilber ortaylı ve türkiye

sistemimizi mi değiştirmemiz gerekiyor ilber ortaylı gibi bir bilge tarafından yönetilmek için, insanımızı mı?

nasıl olur da biz ilber hoca gibi birini gün gelir de seçeriz? şu yüzden olmuyor bu yüzden olmuyor değil de cidden ne yapılabilir bunu merak ediyorum..

benim bile bütün heveslerim söndü okumaya devam etmek adına. bir an önce nasıl ekonomimi düzeltirim de rahat bir hayat sunarım sorumlu olduğum insanlara diyorum. ama böyle de ilber hocalar bizi yönetme şansına sahip olamıyor. çünkü menfaatimiz önde geliyor.

ilber hocayı istiyorum ya sizler?

 
türk insanı hakketiği şekilde yönetilir bu yüzyıllardan beri süren bir gelenektir. şimdi zeki akıllı bilgili kültürlü bir insanın seçilmesi için türk insanın ortalamasınında bu düzeye denk gelmesi gerekir ancak bizim insanımızın ortalaması rte ve ankara insanının ortalamasıda gökçektir durum ortada.


  • mrthany  (19.12.13 00:46:52) 
Git dersine gir de ondan sonra karar ver


  • topkapiaksaray  (19.12.13 00:50:27) 
nasılsanız öyle yönetilirsiniz.


  • voltran  (19.12.13 02:04:44) 
ilber meselesi tartışılır, bilge adam tanımı da 70 milyon kişi için 70 milyon farklı tanımdır.

ama dersek ki dürüst-ilkeli-hukuka-insan hak özgürlüklerine saygılı bir yönetici ne zaman olur? toplum bu kavramları kabullenir ve sindirirse olur.

kendinden olmayanı dışlayan, müslüman-sünni-erkek tipini ideal alan, ırkçı, faşist, baskıcı, hoşgörüsüz, dışa kapalı, bağnaz toplum tipi değişmedikçe rte ya da bir başkası, hep bizi bunlar yönetir.
  • doxanikee  (19.12.13 02:32:38) 
İlber ortaylı başa gelse ülkece sıkıntıdan ölürüz. adam çok yavaş konuşuyor bence de önce bir dinle. Yarım saatte 10 kere uyuttu. Onun konuştuklarını dinlemektense yazdıklarını okumalısın.


  • EXXE01  (19.12.13 08:28:54) 
okuduğum en saçma sapan yazı. nasıl dar bir ufuktur bu, adama bak ya ilber yönetsin diyor beni. en büyük sorunumuz elmalarla armutları karıştırıp bide amına koyuyoruz.


  • bal dok yala  (19.12.13 08:33:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.