[]

sorum ascilara: olum nasil yapiyorsunuz?

o kadar saat sicakta ayakta? her yerde kesici aletler ates vs. benim ascilik okuma imkanim vardi mesela, vazgectim mutfagi yemek yapmayi cok sevmeme ragmen. sicaktan terlemekten nefret eden biriyim cunku ve 15 20 dk dan fazla ayakta durunca belim agrimaya basliyor dayanilmayacak bir sekilde.

simdi diyeceksiniz ki sicakta ayakta calisilan cok is var bu mu batti. ascilik iscilikle ayni sey degil ki genelde isci olmak bir secim degil zorunluluk oluyor ama akademik hayati birakip asci olan cok kisi var. benzer zorluklari olan meslekler illa ki vardir, benim sorum ascilara

ne diyorsunuz var mi aramizda asci? gibson asciydi demi gel abi acikla sirrini. sike sike dayaniyor musunuz yoksa beliniz agrimiyor mu übermensch misiniz?

 
abi sıcaklık sorun değil. klima olmayan yer yok artık o sıkıntı olmuyor. ayakta kalmaya da alışıyorsun. ha 15 dakka ayakta kalmayla belin ağrıyorsa senin yapacağın iş değil o.


  • asilyis  (18.12.13 19:39:18) 
gibson ve aşçılık dendi ağzım kanaya kanaya geldim.

şimdi bu iş doğuştan gelir babacan. ya içinde aşçılık ruhu vardır yada yoktur. bu kadar basit.

-seninde dediğin gibi 15-20 dakikayı bırak 8-9 saat boyunca molasız ayakta kalabiliyorsan,
-yazın dışarıda 30 derece hava varken ızgaranın başında beklemek senin için zulüm olmayacaksa,
-3-4 saat patates, soğan, yumurta kırma ve bilimum sikko iş senin için ceza olmayacaksa
-ciddi ciddi kas gücü gerekiyor. 70-80 kiloluk yağ varilleri, 30 kiloluk tencereler vs kaldırabileceksen,
-parmağını yeri gelecek manyak şekilde keseceksin ve işi bırakamayacaksın, bantlayıp streçleyip işe devam edebileceksen aşçı olur senden hocam

ayrıca en kötüsü geliyor, sürekli ellerin soğan, sarımsak vs kokacak
  • GibsonRules  (18.12.13 19:47:38) 
tahmin ettigim gibi..
oyle duz ayakta durma da degil mesela mutfakta egiliyorsun, belin dik durmuyorsun sonucta. iyi yapmisim ben iyi. sadece kendime yemek yaparken bile cilkim cikiyor her allahin gunu bilmem kac yuz kisiye yemek yapmak buyuk erdem.

en kotusu sogan sarimsak kokusu mu la bunlarin icinde? bir eldiven taksan olmuyor mu? ilk 3u en kotuleriydi
  • babamasoliimbananickaldirsin  (18.12.13 20:00:19) 
Eldivenle el hakimiyetini tam kuramıyorsun. Sık sık yıkamak daha iyi eldiven kullanmak yerine ama her türlü leş gibi kokuyor.


  • GibsonRules  (18.12.13 20:14:33) 
haaa ben burada sadece kötü yanlarını söylemişim, iyi yanlarınıda anlatayım biraz.

bi kere ben rahat bi adamım. hayatta kravat, gömlek, ceket giyip bir masada 8 saat oturamam.

bunun dışında daha okulumu tam bitirmedim(23) ama 7 milyar maaşla çalışıyorum ve çok iyi bir otelin mutfağından iş teklifi aldım 2 hafta önce.
  • GibsonRules  (18.12.13 20:25:49) 
@babam sen sanirim almanyada donerci ler nasil übermensch Performans yapiyolar diye sordun ?
Siz kazak la dolasirken biz tisort le yapiyoruz isimizi diyolar ( ilk agizdan )

  • hengame35  (18.12.13 20:31:37) 
@gibson hocam ben de duramam oyle ceket kravatla masada.. ama senin yaptigini da yapamam :) dag cayir dolasacak bir meslek ediniyorum kendime o yuzden :)
iyi yapiyorsun dayi ofiste calisip ne olacak zaten. takdir ettim helal

@hengame35 aslinda onu kastetmemistim ayakta durmaktan bel agrisindan bahsetmistim ama mutfagin ici 35 40 dereceyken tshirtle de yanar insan :) donercide calisanlar asci olmuyor bir de :) restaurant mutfaklari donerci dukkanindan cok daha sicak olur diye tahmin ediyorum. kaldi ki donercilerin kapali ayri mutfagi yok zaten, doneri kesiyorlar gozumuzun onunde ne istiyorsan koyuyorlar sarip veriyorlar :)
  • babamasoliimbananickaldirsin  (18.12.13 21:53:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.