[]

açılmayan bilgisayar

arkadaşlar fena sıkıştım. kafayı yiycem.

elimizde açılırken sorun çıkaran bir laptop var. başlarda güvenli kipte açılıyordu. şimdi o da olmuyor drivers/classpnp.sys satırında duruyor.

normal açılmıyor. windows başlatılıyor ekranında dönüp dönüp resetleniyor ve açılışta operating system not found diyor (ikinci tercihe geçiyor sanırım)

avira rescue cd'si hazırladım. onunla taratayım dedim ama bu bilgisayar sürekli açılıp kapandığı için sanırım daha beter bozuldu. birkaç dosya kurtardım orda. başlarda onlar da görünöüyordu. bi ara gördüm hemen çektim. şimdi bi daha göremiyorum.

ne yapsam?

hdd bozulmuş demeyin nolur :( öyle olsa windows ekranı da gelmezdi.
sony laptop. assist tuşuyla açtım şimdi. recovery tools are being launched diyor.

windows cdsi yok elimde.
elimde cd de kalmadı. alabileceğim yer yok şu an.
usb okumuyor bios.
harddisi takabileceğim başka bi yer yok.

tek derdimiz içindeki belgeleri kurtarmak... ve bir kısmını bulmayı başaramasaydım ümidi kesecektim. ama şimdi bi yolu olabilir diye soruyorum.

kafayı yiycem yemin ederim. bi yol gösterin.

 
Komut Ekranı'na ulaşmanız gerekiyor, bunun için de elinizde bir Windows diski veya USB belleği olması şart görünüyor. Komut ekranına ulaştıktan sonra:

rename c:\windows\system32\drivers\classpnp.sys classpnp.old

komutunu verdikten sonra yeniden başlatırsanız sorununuz çözülür.
  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (18.12.13 18:08:37) 
bilgisayarı linux live cd ile açın bütün dosyalarınıza ulaşabilirsin. sonrada temiz bir windows kurulumu yap.
linux usbyede kuruluyor ama okumuyor demişsin. ubuntu indir cdye bas onunla live olarak aç. belgelerine birşey olmaz paniklemene gerek yok. ancak ubuntunun açılış ekranında dikkat et kurulum yapma live aç.

  • enter saltman benim  (18.12.13 18:34:32) 
@enter saltman benim: avira rescue cd'si ubuntu live cd'si oldu zaten ama? linux live cd yapsam işe yarar mı? 1 tane cd kaldı elimde. dvd değil. o işe yararsa yazdırcam artık başka çare yok. (ubuntu 10:10 desktop edition cd'si vardı elimde, onu bulsam işe yarar mı?)

valla çok güzel açıyor, tarıyor filan ama, bi kısmı açılıp kapanırken gitti galiba. dün bi kere gördüm dosyaları. sonra geri gelmedi :(

şimdi devices altında sadece 113 MB bi şey görünüyor. onda da zavira.squashfs bulunamadı gibi bi şey diyor. arada 307 GB lık bi şey daha geliyor. onu da açmıyor.

@cok sey hakkinda az sey bilen adam: komut ekranına ulaşamıyorum şu an. ubuntu terminalinde yazabileceğim bi şey yok mu?
  • supergirl  (18.12.13 19:22:26) 
windows xp live, ubuntu 10:10 cdlerini buldum.

windows mavi ekran verdi. sorun oluştu dedi ve kapattı. ubuntuyu taktım şimdi, bekliyorum :(
  • supergirl  (18.12.13 19:37:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.