[]

adaçayı nerede bulunur

nerede bulunur?
deneyeniniz var mı nasıl bişey bu?



 
aktarlarda bulunur. denedim çok da severim. sallama olur derseniz her markette lipton, doğadan falan var.

"nerede bulunur" derken yetiştiği yerleri soruyorsanız onu bilmiyorum.
  • kibritsuyu  (18.12.13 13:36:58 ~ 13:37:21) 
açığı aktarda bulunur. paket halinde marketlerde bulunur.
kendine has keskin bir tadı var. ben limonsuz içemem mesela.

  • neyleyim  (18.12.13 13:38:36) 
her akşam içiyorum güzel bir tadı var.


  • rhollor  (18.12.13 13:42:23) 
aktarlarda, marketlerin baharat reyonlarında bulunur.

www.ikramkuruyemis.com

bir dalı (buğday başağı gibi dolgun kısım yani) alırsınız. fincana sıcak su koyar, bu dalı batırırsınız. bir dakika beklersiniz. fincandaki su sarı/uçuk yeşil tatlı bir renge döner. dalı fincandan çıkarır isterseniz içerisine bal ve limon veya şeker ve limon ilave ederek tüketirsiniz.

ikinci fincan için yine aynı dalı kullanabilirsiniz. bu şekilde en az 5 fincan çayı 1 daldan üretebilirsiniz.

pratiktir, lezizdir. afiyet olsun.

not:çok içmeyin, tansiyonunuzu oynatabilir.
  • strawberry first  (18.12.13 13:45:20) 
hah söylemeyi unuttum. bunun iki çeşidi var. biri strawberry first'ün dediğinden.

ama bi de şu var:
www.atici.org
www.sifali.org

bu da adaçayı. hatta daha çok bilinen adaçayı bu. öyle sap sap bamya gibi değil. normal çay gibi dökme olarak satılır. lipton mipton sallama olanlar da bundandır.
  • kibritsuyu  (18.12.13 14:16:31 ~ 14:17:43) 
arkadaş belirtmiş ama ekleme yapayım; adaçayı demlenmez, kaynatılmaz. sıcak suda 1-2 dakika bekletilip çıkartılır. tadı çok acı olur yoksa. bademciklerim şiştiğinde beni rahatlatan tek şey. iltihap sökücü etkisi vardır.


  • yue  (18.12.13 14:49:56) 
neredeyi yer olarak sorarsanız da bozacaada'da meşhurdur, yetişir..

ben de denedim hatta aldık oradan ama sevemedim kokusu bile midemi bulandırıyor mesela. nane limon gibi bişi.. ama mideye çok iyi geliyor reflü vs varsa tavsiye.
  • kaputt  (18.12.13 15:55:23) 
french press kullanıyorum adaçayı için. çok güzel oluyor. ama 1dkyı geçmesin acı oluyor.


  • Absinthe75c  (18.12.13 15:58:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.