[]

alt komsunun kedilere fiziki siddeti

Alt katimda oturan ciftin iki tane kedisi var. birkac ay once 4 tane idiler, bir tanesi hastalanip ölmus digeri de kacmis. kadin ve erkek arkadasi sorunlu tipler, cok ileri olmamakla beraber zeka engelliler sanirim, konusmalari falan normal ama en kucuk problemde olay cikariyorlar. tasindigimdan beri (3 4 aydir) kedileriyle ilgili surekli tartisma cikiyor. anladigim kadariyla kedilerini cocuklari gibi sahiplenmis kadin. butun gun evde temizlik yapiyor hatta bu temizlik problemi o kadar ileri ki ilk tasindigimda bana surekli kapimin onunu temizlemem icin istekte bulunuyordu, bir keresinde vaktim olmadigini soyleyince baya bagirismali, kufurlu kavga etmisti.
neyse bu olayi anlatmamin nedeni bu temizlik hastaliginin boyutunu gosterebilmek icindi. sorun su ki, kedilerin evde kullandigi tek bir kum sepeti var ve sanirim o kumu hergun temizlemiyorlar. malum kediler de bir sure sonra temizlenmeyince kum evin baska bir yerine yapiyor ihtiyacini sanirim ya da kuma yapinca cok koku cikartiyorlar bu da kadini deli ediyor. ancak hergun alt katta kadinin kedileri dovmesine icim razi olmuyor. bugun ogleden sonra eve geldim biraz uzanayim dedim, 5 dakika sonra alt kattan pat pat (yastiga vurunca cikan sesler gibi) sesler duydum hemen akabinde kedi ciyaklamaya basladi, kadin da arkasindan kediye bagirmaya. kedileri kurtarmak icin hayvan barinagini aramayi dusundum ancak bu sefer de gelen gorevliler once komsulari sorustuyorumus malum apartmanda bir ben, bir onlar, bir de butun gun icip uyuyan bir komsu var. yani sonuc olarak kedileri almazlar. ben de bu kavga durumlarinda bazen kacabilen kediyi eve alip bir sure sonra cantada disari cikarip bir yere salmayi dusundum ancak bu sogukta yasayamaz hayvan telef olur. kendim de besleyemiyorum zira evde kendi kedim var ona zor bakiyorum. ancak baya kotu bir hal almaya basladi alt komsumun kedilere siddeti. bu durumda buraya gelip fikir almak istedim bir sey yapilabilir mi diye?



 
kedi sahiplendiren veteriner klinikleri var onlardan bul bir tane. kediyi de bahsettiğin gibi kaçır götür sahiplendirsinler. derim ben.


  • dinsiz adam  (17.12.13 23:16:29) 
öncelikle kedi soğuktan ölmez.
yani soğuğu dert etme.
açlıktan da ölmez.
sadece araba ezerse ölür.

kediyi al böyle lokantaların ne bilim tavuk döner satan büfelerin ya da balıkçıların olduğu bir yere sal gitsin.
  • yapma volkan  (17.12.13 23:24:19) 
yok artık, hasta o kadın.
bence nereye olursa olsun kaçırmaya bak, soğukta bile sokakta daha iyi bi yaşamı olabilir. tabii ki mümkünse sahiplendirilmesi daha iyi.

  • mezzosprite  (17.12.13 23:25:05) 
facebook'ta haysev'in sayfalarında iletişim numarası var, onlara bir danışabilir misin? ben de açıkçası çok şaşırdım bu duruma, tabi hayvanlara eziyet eden insanlar çok ne yazık ki, ama böyle evde hapis tutup da bir de saldırmaları kediciklere çok garip. yazık biri de ölmüş, belki de ilgilenmediklerinden öldü. diğeri kaçmış kurtarmış canını bence, kedi dövülür mü yav?


  • pasp  (18.12.13 00:20:05) 
Sabah sabah çok sinirlendim. Hangi şehir bu? Ankara'ysa belediye ekipleri, polis vs. ayağa kaldırıp gidip alalım hayvanları yazıktır.

Ankara değilse HAYTAP veya HAYSEV'e başvurun, onlar prosedürü biliyordur.
  • alicia dominica  (18.12.13 09:30:16) 
oncelikle kedimi goturdugum veterinere danisacagim olumsuz yanit alirsam bir baska veterinere. en son olarak bu derneklere basvurmayi dusunuyorum zira soyledigim gibi, hayvana el konulmasi ozellikle engelli insanlarda daha zor oldugunu duydum onun icin pek guvenemiyorum.


  • don mike  (19.12.13 23:09:06) 
verilen fikirler icin hem kendi adima hem de kurtulan kediler adina size tesekkur ederim. sonucu merak ediyorsaniz; eksisozluk.com


  • don mike  (22.10.14 20:39:39) 
"not : bu anlattığım tabii ki türkiye'de olmadı."

:)

insan bir an umutlanıyor işte, "tabi ya" dedim notu okuyunca. ama böyle sonuçlanmasına sevindim. duyarlı insanların duyamadığı kim bilir ne çığlıklar var daha, darısı onların başına.
  • mezzosprite  (23.10.14 01:38:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.