[]

Hükümet mi kzanacak Cemaat mi ? Game on

Bence Cemaat alır




 
her türlü bizler kaybedeceğiz.


  • bass solo take one  (17.12.13 21:28:44) 
Türkiye yine kaybedecek,ben onu biliyorum. birbirlerini yok etseler keşke. beraberlik diyorum.


  • bir ileti paylastim  (17.12.13 21:29:22) 
bence biz alacağız, elimize tabii.


  • megafon  (17.12.13 21:33:19) 
hükümet cemaat kavgası değil bu bilader, yeter sabahtan beridir... adamlar operasyonun temeli 5 yıl önce atıldı, son 1 yıldır ciddi teknik takip yapıldı vs. diyorlar. böyle bi soruşturma iki ayda falan yapılacak şey değil, cemaatle, dersanelerle falan alakası yok yani.


  • loser blueser  (17.12.13 21:34:30) 
filler zıplayacak çimler ezilecek


  • denizrocket  (17.12.13 21:34:52) 
abi cemaatten emir almadan yolsuzluklara ses çıkarmayan bir yargımız var, cemaatten emir gelmeden suçlulara dokunmayan bir emniyet var. ikisi de kazanacak. bu devrin soyguncuları gidecek bir sonraki devrin soyguncuları gelecek. ne yargı değişecek, ne hükümetlerin yönetimi ne de emniyet.


  • godsparticle  (17.12.13 21:35:24) 
@loser blueser, kardeş atladığın bir şey var. zaten insanlar her şey güzelken gülüp oynayıp,bozulunca harekete geçmiyor. herkes kendi elini güçlendirmek için hamleler yapıyor yıllardır, gerekirse kullanıyor. böyle sorunlar olmasa belki de bu olaylar olmayacaktı ya da olacaktı ama bakanların oğluşlarına,nüfuzlulara dokunulmayacaktı.


  • bir ileti paylastim  (17.12.13 21:42:29) 
o zaman senin dediğin, cemaat yıllardır akp'ye karşı savcılar eliyle bilgi, belge topluyor ilerideki bir sıkıntıda kullanmak üzere. ne kadar mantıklı geliyor bu sana?

hadi bunu geçtim, diyelim ki böyle bir ihtimal var ve cidden bu operasyonun temelinde cemaat var. benim için yine sıkıntı yok, bu işe girişilmesine cemaat sebep olmuş olsa bile bu işin sonucunda yargılananlar türk milleti adına yargılanacaklar.
  • loser blueser  (17.12.13 21:47:58) 
Nasil cemaat kavgasi degil yahu? Yillar boyu Unakitan'in yolsuzluklarina kimse gikini cikardi mi? En son iyice ayyuka cikinca gonderdiler adami, o kadar. Ha, simdi savcilar dun gece toplanip cok hurma yemis o yuzden bir anda isini duzgun yapmaya karar verdi de yolsuzluklarin pesine dustu.

Cemaat kazanir, sonra baska birini getirirler iste. Arinc belki.
  • fortisvita  (17.12.13 21:51:07) 
@loser blueser deniz feneri derneği olayını çözeydiler önce. bütün belgelere rağmen olmadı o davada bir bok.

cemaatin gazıyla bu işlerin olmasının bir kaç önemli noktası var.

1) cemaatle ters düşmediğin sürece yolsuzluk yapabilir ülkeyi soyabilirsin.
2) cemaatin elinde herkese ait bilgiler belgeler var. eğer günü geldiğinde kullanılması gerekirse kullanılır.
3) emniyet de adalet de cemaatin elinde. emniyeti de adaleti de cemaat belirler.

"hadi bunu geçtim, diyelim ki böyle bir ihtimal var ve cidden bu operasyonun temelinde cemaat var. benim için yine sıkıntı yok, bu işe girişilmesine cemaat sebep olmuş olsa bile bu işin sonucunda yargılananlar türk milleti adına yargılanacaklar."

eğer yarın bu adamlar cemaatle barışırsa görürüz yargılananlar kimin adına yargılanacaklar. bugün cemaatin çıkarları senin işine geliyor olabilir. yarın cemaatin çıkarlırının kimin işine geleceğini bilemeyiz.
  • godsparticle  (17.12.13 21:58:49) 
bu ok cemaatin yayından çıktı desek bile, ok yaydan çıktıktan sonra oku atanın yapabileceği hiç bişey yok. cemaat bile olsa, elde çok ciddi deliller olmadan böyle bir işe asla girilemez. deliller olduğuna göre yargılama yapılacak ve cemaatin hiç bir etkisi olamayacak bu işte. iki tarafın da eli güçlü, bu cemaatin işiyse cemaat kontrolünde olan hakimler savcıların kontrolü de hükümetin elinde. yani bu noktadan bakınca bi kör düğüm. eğer cemaatle hükümet barışırsa bu işin sonucunda hiç bişey olmaz diyorsan, mahkemenin, yargıtayın ve anayasa mahkemesinin tamamının cemaat veya akp kontrolünde olduğunu söylemen gerekir. böyle bişey yok, bu ülkede hala bir parça da olsa bağımsız yargı var ve o yargı bu işi sonuçlandıracak.

bu olaya cemaatin dahil olduğu senaryo, dediğim gibi buna inanmıyorum ben. 5 yıldır belge toplandığı, şimdi dersane tartışması sonucu bunların eyleme döküldüğü çok aşırı bi iddia. dersen ki neden bu kadar süredir takip yapılıyor da şimdi iş eyleme döküldü, cevap belli, bunun altında da bi iş aramamak lazım. en basit bi ceza davasında bile yeri geliyor iki yıl soruşturma evresi tamamlanamıyor. böylesine büyük bir operasyonda bu kadar hızlı hareket edilmesi mümkün değil. hem elde yeterli delil olmadan kimse bakan çocuğunu gözaltına alıp meclise fezleke gönderemez. sadece burada değil dünyanın hiç bir yerinde.
  • loser blueser  (17.12.13 22:12:50) 
yargının bağımsız olduğu ve yargı sisteminin düzgün çalıştığı bütün ülkelerde devleti yönetenlerin yolsuzlukları 5 yıl süreyle takip edilip sonra operasyon yapılmaz. 5 ne lan. 5 yıl boyunca ormanların anasını sikmelerini mi beklemişler. e 5 yıl daha bekleyip biraz daha belge toplasalardı ülkede hiç orman kalmayacaktı. yargı sisteminin düzgün çalıştığı ülkede 870.000.000.000 euroluk para aklama olayı ortaya çıktığı anda soruşturulmaya başlanır. çok büyük bir batık kredi skandalı ortaya çıktığı anda soruşturulmaya başlanır. öyle hele 5 yıl belge toplayalım bak çok süper belgelerimiz olacak denmez.

bir de dava aşamasının 5 yıl olmasıyla davanın başlamasının 5 yıl sürmesi aynı şey değildir.

www.milliyet.com.tr
  • godsparticle  (17.12.13 22:20:59) 
soruşturma aşamasını diyorum zaten kovuşturma değil. türkiye gibi iktidarın her alanda büyük hakimiyetinin olduğu bir ülkede, eğer elinde herkesi ikna edecek, yeterli delilin olmadan böyle bir işe girişirsen bir noktada muhakkak tıkanırsın. akp'nin yaptığı yolsuzluklar yıllardır gündemde evet ama yıllardır bu adamlar bu işi yapıyorlar ve hiç bir sorunla karşılaşmıyorlar. haliyle zaman geçtikçe daha rahat davranıyorlar, hiç bir şeyi saklama ihtiyacı duymuyorlar. işte savcıların beklediği şey de buydu. öyle bir kaç ay bilgi toplayalım, ikinci dereceden birkaç tane delil bulalım da iddianameyi hazırlayalım yok. bak şimdi hukukla çok ilgili olmayanlar için amerikan dizilerinden örnek vereyim, adamın teki birini öldürmüş, adamı yakalıyorlar. cinayet yerinde olduğunu kanıtlıyorlar, ölen kişinin üzerinden dna'sı, parmak izi falan filan çıkıyor. adamın o kişiyi öldürmek için çok geçerli sebebi var, evet bu öldürmüştür diyen güvenilir tanıklar var. ama ortada sadece bir şey yok, cinayet silahı. sonuç ne? beraat. olay budur işte. o cinayet silahını elde etmek için bu kadar uğraşmak gerekebilir. bir bakanın rüşvet alırken kaydedilen görüntüleri olduğu söyleniyor. kolay bir şey mi bir ülkede bir bakanı rüşvet alırken görüntülemek?


  • loser blueser  (17.12.13 22:29:43) 
Gazeteci Ahmet Şık a göre 2 tarafında elinde birbirini bitirecek çılgın kanıtlar varmış. Sanırım maç uzatmalara gitti.


  • EXXE01  (17.12.13 22:44:30) 
"bak şimdi hukukla çok ilgili olmayanlar için amerikan dizilerinden örnek vereyim, adamın teki birini öldürmüş, adamı yakalıyorlar. cinayet yerinde olduğunu kanıtlıyorlar, ölen kişinin üzerinden dna'sı, parmak izi falan filan çıkıyor. adamın o kişiyi öldürmek için çok geçerli sebebi var, evet bu öldürmüştür diyen güvenilir tanıklar var. ama ortada sadece bir şey yok, cinayet silahı. sonuç ne? beraat."

elinde eğer o adamın o suçu işlediğine dair güçlü deliller varsa önce bir cinayet silahını bulayım sonra damı sorgularım demezsin ama değil mi? ve bu imara açılan yerlerin zaten yolsuzlukla yapıldığı biliniyordu. hayır ormanlara siteler yapılmasını ben çok kanuni bir şey zannediyordum diyorsan o bambaşka bir algı sorunu zaten başlı başına.

burada zaten yolsuzluk olduğu önceden biliniyordu. kaldı ki bunun kanıtlanması için 100 tane site yapılmasına gerek yok. adamın ilk işini yaptığı sırada bunu tespit edip olayı baştan bitirme imkanın varken, 5 yıl boyunca ülkede kirli paranın oradan oraya savrulmasını seyretmek, "belge topluyorduk kanıtımız yoktu" demek bambaşka bir olay zaten. 5 yıl lan 5 yıl. 870.000.000.000 euro. 5 yıl. 5 yılda iç edilen parayla, 5 yılda yapılan yolsuzluklarla yeni bir ülke kurar avrupa birliğine girerdim ben.

italya'da 90'lı yılların başında temiz eller operasyonu için araştırmalar 91'in ortlarında bşlamıştı, 92'de yargılamalar başladı. temiz eller büyüklüğünde bir operasyon için bile 1 yıldan kısa sürede her şey netleşebiliyorken, yolsuzluğun zaten belli olduğu bir durumda 5 yıl belge toplandı iddiası saçmalıktan başka bir şey değil.
  • godsparticle  (17.12.13 22:47:09) 
Türkiyede önce kişi bulunuyor sonra suçları ortaya çıkarılıyor. Yurt dışında önce suç sonra kişi. Yurtdışı derken uganda ya da ırak değil.


  • EXXE01  (17.12.13 22:49:59) 
başbakan güçlenerek çıkar,cemaatin içindekiler de cemaate zorunlu bağlı,bu bahaneyle kendileri de kurtulacaklar,en fazla yüzde 10 oy kaybeder


  • essoist  (17.12.13 23:03:23) 
Tabi ki reis kazanacak. Haziran ayında 3-5 çapulcu boyunun ölçüsünü aldı şimdi de fetoş takımı alacak


  • ne nicki be  (18.12.13 07:34:15) 
abd. cemaat sadece abd nin usagi ve masasi. cemaat birbirine siki bagli ve herye uzanmis bir orgut bu ulkede. abd bu orgutu turkiye uzerinde istedigini yapabilmek icin kullaniyor. sorunun cevabi cemaat.

soru : abd niye yapiyor? tayyip cok mu guclendi? orta dogu planlarina ters seyler mi yapti/yor? bu yeni osmanlicilik islerine gelmedi mi? cok mu yobazlastirdilar insanlari, tekrar daha liberal ve ozgurlukcu bir yapinin islerine daha mi cok gelecegine inaniyorlar? falan filan. benim gorusum bu. evet komplocuyum ya da siz ufak dunyalilar oyle dusunun.
  • modlar bu benim feykim silebilirsiniz  (18.12.13 07:45:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.