[]

kredi kartımdan benden habersiz kebap yenmiş !

olay şu şekilde. kredi kartım hiç bir şekilde kayıp değil. kimseye vermem. şifresini sadece ben bilirim.

bu ay gelen ekstrede ankara mamak'da bulunan bir kebapçıdan 20küsür liralık bir alışveriş gözüküyordu. harcama itirazında bulundum faksla. geri dönüş yaptılar ancak işlemin şifre girilerek yapıldığını bu nedenle iade edemeyeceklerini bildirdiler.

anlamadığım nokta. ben alışverişin yapıldığı saatte ankarada değilim. ayrıca kartım yanımda ve şifreyi sadece ben biliyorum.

var mı böyle bir şey başına gelen?

sizce kartı iptal edeyim mi? bu 20küsür lira yerine bin küsür liralık bir alışveriş de olabilirdi.

edit: kebapçı ankarada tek dükkan. banka kebapçıyla görüştüğünü ve başka şubelerinin olmadığını söyledi. ayrıca kredi kartını atm'de kullanmıyorum hiç. banka kartını kullanıyorum ?

 
kopyalanmıştır


  • paranoyak kedi  (17.12.13 20:12:09) 
@paranoyak kedi

şifreyi nasıl giriyorlar?
  • mr.goodcat  (17.12.13 20:12:45) 
şifreyi de kopyaladıkları makinede, sen girerken görmüşlerdir.

muhtemelen kullandığın bir yerde kopyalandı.
  • paranoyak kedi  (17.12.13 20:16:53) 
Harcamanın yapıldığı yer, mamakta ki restoranın mobil pos makinesi kullınıyor olabilir.


  • yatagants  (17.12.13 20:18:05 ~ 20:18:50) 
geçenlerde bir alışveriş yapmıştım. ekstreye alakasızbir isim yansımıştı. x isimli oto firmasına bağlı bir lokantada yemek yenince, ekstrede x otomotiv yazıyor bazen.

ankara'da olmamaya bir yorumum yok ancak kart kopyalanınca muhakkak yanında şifre de hediye olarak gidiyor. ATM cihazına yerleştrilen köstebek, kartı kopyalarken, mini bir kamera ile şifreyi de tespit ediyorlar. başıma geldi. "vakıfbank" başlığı altındaki entryme bakabilirsin.
  • han20  (17.12.13 20:19:34) 
Yemek yediğiniz bir yerin merkezi filan ankara'da olmasın?


  • pandispanya  (17.12.13 20:20:33) 
kebapçı ankarada tek dükkan. banka kebapçıyla görüştüğünü ve başka şubelerinin olmadığını söyledi. ayrıca kredi kartını atm'de kullanmıyorum hiç. banka kartını kullanıyorum ?


  • mr.goodcat  (17.12.13 20:30:27) 
pos cihazından çekerken de kopyalıyorlar bildiğim kadarıyla. şifreyi zaten adamın önünde giriyorsun, çok rahat görebilir önde/yanda/arkada biri..


  • calzoncillos  (17.12.13 20:36:48) 
kredi kartını kullandığın bir yerden kopyalamıslardır. interntten alısveriş yaptıysn muhtemelen ordandir zaten


  • paranoyak kedi  (17.12.13 20:37:19) 
verilen cevapların tümü kopyalandığı yönünde. 3500 tl limitli kartı kopyalayınca neden 25 liralık yemek yensin yahu ?? bu işlem haricinde 20 gündür herhangi bir işlem yapılmadı. kartım halen açık ve kullanılabilir.


  • mr.goodcat  (17.12.13 20:41:24) 
3500 tlik kredi kartından 250 liralık harcama yaparsan, mutlaka dikkat çeker ama ekstreyi kontrol etmiyorsan (ki örneğin ben etmiyorum) 25 lira farkedilmez. kopyalamıslarsa allah bilir ellerinde kaç kredi kartı vardır. 1000 tane olsa 25 bin lira yapar.


  • paranoyak kedi  (17.12.13 20:44:52) 
şifre girilmiş ve sen ankarada bile değildin, pek fazla seçenek yok gibi. evet mantıklı değil ama ne olacağı belli olmaz. belki nabız yokluyor, altın vuruş yapacak adam? yerinde olsam bankayı ayağa kaldırıp kartı da iptal ettirirdim şimdiye. en kötü ihtimalle şifreni falan değiştir de daha fazla sıkıntı olmasın..


  • calzoncillos  (17.12.13 20:48:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.