[]

AKP vs. Cemaat - Danışıklı dövüş olma ihtimali

Gelişmeleri takip ediyoruz da, tüm bu olanların danışıklı dövüş olma ihtimali nedir sizce? Sözlükten aratınca şöyle birkaç şey çıktı:

eksisozluk.com

RTE gerizekalı mı ki sonucun bu olacağını tahmin edemesin? Neticede cemaat hep AKP'nin yanında göründü bunca zaman, değil mi? Yani dershanelere saldırılıncaya kadar ortada bir arıza görünmüyordu. O zaman niye çıktı bu dershane işi?

Aklıma gelen birkaç senaryo şöyle:

a) Olay bir şekilde danışıklı dövüş. İşin sonunda hem cemaat, hem de AKP kazanacak. (nasıl bilmiyorum)
b) RTE egosunun sesini dinleyip tek güç olmaya çalışıyor. Önce medya, sonra asker ele geçirildi. Şimdi de sıra cemaatte.
c) Bu ülkeyi öyle ya da böyle, daima cemaat yönetti. Şimdi AKP çok güçlenince onun da ipini çekme zamanı geldi.
d) Bunlar hep Amerika'nın oyunları. AKP fazla güçlendi. Şimdi cemaatin de gücünü kullanarak RTE dönemi bitirilecek. (Belki yeni proje Sarıgül olur, belki başka bir isim/parti)

Sizin fikriniz ne? Bunlardan biri olabilir mi? Ekleme yapabilir ya da bambaşka kendi fikrinizi söyleyebilirsiniz.

 
bence danışıklı dövüş olamaz. birbirlerini güçlendirecek hamleler değil bunlar. hatta zayıflatacak.

cemaat için dersanelerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. bunlar kapatılarak cemaat'e çok ağır darbe vuruldu. cemaat de karşılık veriyor. ancak bu kavgayı körükleyen bir güç daha var (ki bence abd). eski mgk belgelerinin m. baransu'ya servis edilmesinin de kaynağı buydu.

d şıkkı daha gerçekçi geliyor şu an için. gelişmeleri bekliyoruz. ancak akp dönemi bana göre sona geldi artık. yerine de sarıgül dönemi başlayacak. sarıgül de abd ziyaretlerini arttırdı.

dediğim gibi gelişmeleri bekliyorum.
  • himmet dayi  (17.12.13 16:25:05) 
bi kere şunu anlamak gerekiyor bu olay bi kaç aylık olay değil. tayyip mitten cemaati tasfiye etti kendi kadrosunu yerleştirdi. sonra o mitle cemaati fişledi. meşhur 7 şubat 2011 olayında cemaat hakan fidanı ifadeye çağırdı eğer gitseydi içeri alınacaktı bu olayın sonucunda vatana ihanet suçundan tayyip bile içeri alınabilirdi. o zaman tayyip tasfiye işine hız verdi. kamuda yüksek makamdaki bütün cemaat ekibi tasfiye edildi. cemaat bu tasfiyenin farkındaydı zaten yıllardır sadece doğru zamanı beklediler. Bu ülkeyi daima cemaat yönetti diye bi şey yok. Cemaatin okumuş adamlarını akp kullanıp attı çünkü kendisinin yetiştirilmiş kadrosu yoktu.


  • melancholyman  (17.12.13 17:18:54 ~ 17:19:12) 
Size göre 28 şubatta da islami kesim darbe yemişti, ama yine hatırlarsanız cemaat bu zaman güçlenmeye baslamisti. Demem o ki, natonun bir projesi biter öbürü başlar. Her projenin bir miyadi vardır.


  • jemjum  (17.12.13 20:39:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.