[]

neden?

selam, bugün haberlerde izledim. 2 çocuklu bir aile, sadece 830 lira maaşla ve komşularının yardımlarıyla geçiniyorlar.bu aile 3.çocuğu da yapmaya karar veriyor ve 3'üzleri oluyor.5 çocukları var şu anda.bu insanlarda hiç mi çocuk kıymeti yok, anlayan bu mantığı bir anlatsın bana lütfen.




 
bilinç eksikliği işte, korunmayı bilmiyor insanlar. bunu düşünemeyecek kadar da umursamazlar. ve ben medyada "üç çocuk" meselesinin tekrarlana tekrarlana birçok insanı ciddi ciddi etkilediğini düşünüyorum. "başbakanı üzmek allahı üzmektir" diye şiir yazan insanların olduğu ülkede "başbakanımız istiyor" diye düşünüp çocuk yapan insanlar çok fazla eminim.


  • nathanieltroy  (17.12.13 00:35:25) 
zaten korunmak gibi bir niyetleri yok niyetleri üçe tamamlamakmış. mantığı yok saçmalıktan başka bir şey değil çünkü.


  • clones  (17.12.13 00:37:29) 
can sıkıntısındandır, meşgale bulamamışlardır başka, 24 saati farklı aktivitelerle dolduramıyorlardır; aynı bu ortamda geçen günlerde gördüğüm günde 1,5-2 saat sevişen bir çifte dair duyuruda olduğu gibi, tek fark ilkinde somut sonuçların gerçekleşmiş olması.


  • candanag  (17.12.13 00:43:03) 
çocuğu veren rabbim rızkını da verir diyorlar +1

cocuk bi masraf kapisi olarak gorunmuyor zaten onlarda hatta, gerektiginde dilencilik yapar, mendil satar, okula da gitmez sanayide cirak olarak baslar eve ekmek bile getirir.

ayrica bi laf vardir, zengin parasiyla oynar, fakir karisiyla diye.

@ konusma ben konusuyorum daha bitirmedim: aile hekimligine gittiginizde veya aile planlama, anne cocuk saglgi birimleri vs ucretsiz olarak prezervatif ve dogum kontrol hapi veiyor. (en azindan benimki her seferinde iter misin diye soruyor.)

doguda gorev yapan bi kadin dogumcu arkadasim da bunu teyit etmisti zamaninda. hatta ucretsiz dogum kontrol haplari, bolgedeki bazi inanlar tarafindan tepki gormus, bizim irkimizi yok etmeye calisiyorsunuz diye needeyse doveceklermis doktoru ve hemserileri. kadinlarin cogu dogum kontrol haplarini alip, saksi ciceklerinde veya bahcelerinde uc bes tarla bitkisinde gubre olarak kullaniyorlarmis.
  • halanne  (17.12.13 00:48:53 ~ 00:49:32) 
ne kadar çocuk yaşlanınca bize bakacak o kadar köle zihniyeti.


  • sarhosken alinan hesap  (17.12.13 00:50:52) 
Oha ben açıcaktım bunu dün uyuya kaldım.

Sen gel bi de suriyelileri gör. Savastan kaçmıs gelmisler. Adam kaba inşaatta oturuyor bildiğin kaba inşaat, camı penceresi kapısı yok. Günlük 15-20 lira yövmiye alıyo, 3 cocugu var. Kış geldi yakacak odunu yoktu. Neyse elimizden geldigince yaptık bi şeyler. Kendi odunumu kömürümü paylastım amk. Daha bir sürü şey.. Dün öğrendim karısı hamileymis dördüncüye. Ulan amına kodugumun evladı yaptığın iş iş mi şimdi? Sırası mı çocuk yapmanın. Adam camı kapısı naylonla, battaniyeyle kapatılmış sığındığı inşaatta sikismis. Elimde kalacaktı dün, allah verdi ben napim diyo. Ulan göt, istedikten sonra allah 20 tanede verir. Öyle bi söylüyoki sanki allah gelmiş karısını düzmüş, töbe est. Ben bu kadar sikine düşkün bi millet görmedim daha, hepsi boyle sadece bunlar değil.

Sorunun cevabı düşüncesizlikleri, zevkine düşkünlükleri ve mallıkları.
  • eyyor  (17.12.13 08:02:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.