[]

algoritma ile ilgili sorular , ikili sayma sistemi ( yardım )

Soru 1. Bir dijital videoyu (sinema filmi vs.) bilgisayarda saklamak ve/veya işlemek için bir veri yapısı geliştiriniz.

İpucu: Bir dijital video, ard-arda gelen sıralı resimlerden oluşmaktadır ve videoda atlamalar olmaması için, bir sonraki resim bir önceki resmin adres bilgisini içermelidir.

İpucu 2: "bir sonraki resim bir önceki resmin adres bilgisini içermelidir." cümlesi videoyu geri de sardırabilmemiz gerektiğini belirtiyor. Veri yapısı geliştiriniz denmesinden kasıt bir veri yapısı seçip, bu veri yapısıyla istenilen veriyi nasıl tutacağınızı anlatmanız.

Soru 2. İkili sistemde, sayı değeri ve uzunluğu verilmiş bir sayıyı onluk sisteme çeviren algoritmayı yazınız.


Soru 3. Verilen herhangi bir sayının herhangi bir dereceden kuvvetini (üssünü) çarpma işlemi ile hesaplayan algoritma geliştiriniz.

 
hocanın ilk soruda öğrenmenizi istediği şey linked list (bağlı liste galiba türkçesi). google'da pek çok güzel örneğe ulaşabilirsiniz.


  • marido  (16.12.13 20:08:29) 
digerleri hakkında bi fikriniz var mı? ben soruyu baskasının adına sordum, cevapları ona mail atcam, fikir vermesi adına?


  • therevo  (16.12.13 20:10:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.