[]

Araba - Yakalama Emri

Haciz konulan arabam üzerine birde yakalama emri eklenmiş. Bu demek oluyor ki polis beni çevirir ve ruhsatı kontrol ederse arabamı bağlıyor, doğru mu?

Polisten kaçmak dışında bu durumdan sıyrılmanın bir yolu var mıdır? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler!


 
arabayı yan çevir


  • fuerteventura  (16.12.13 19:43:15) 
arabayı bağlayıp yeddiemin otoparkına çekiyor doğrudur. alacaklıyla anlaşıp aracı ona verip borcu kaldırmayı düşündünüz mü? eğer araba haciz sonrası satılırsa çok ucuza gider.


  • ademsari  (16.12.13 19:47:48) 
Araba çok ucuza gideceği için, aslında borçlu falan olmadığım için o şekilde anlaşmaya gitmiyorum. Sahte evrak düzenlenerek yaratılan bir senet var ortada ve buna istinaden aracıma haciz konuyor. Bunu bir şekilde atlatmayı o yüzden istiyorum. Hatta buna karşı suç duyurusunda bile bulundum.


  • Nocturne  (16.12.13 19:57:33) 
araç yakalandığı anda bağlanır ve çekilir aynen hocam :/


  • c1b2k3  (16.12.13 20:28:06) 
yakalama kararından önce size ödeme emri tebliğ edildi mi? eğer edilmediyse itirazınızı yapın. eğer edildiyse geçmiş olsun yakalama emri geçerlidir. ama zor olaydır hacı, evinin önünde ve işyerinin önünde park etme arabanı. oraya gelip 155 i arar ve bağlatır karşı taraf ğeşine düşerse. haberin olsun.


  • kendal  (16.12.13 22:15:06) 
Karşı taraf o dediğini yapmaz. O yüzden o konuda sıkıntı yok. Bahsi geçen senet konusunda biz ibraz edilir edilmez dava açtık. Sanırım bu itiraz etmiş olduğumuz anlamına geliyor?

Eğer böyleyse ben bunu trafik polisine nasıl anlatırım?
  • Nocturne  (16.12.13 22:45:16) 
eğer dediğiniz gibi ise yakalama kararı için de itiraz edin 7 gün içinde, çünkü o yakalama emri hukuki dayanaktan yoksun. menfi tespit davası mı açtınız yoksa sadece usul açısından mı itirazınızı yaptınız? aslında her iki durumda da yakalama emri saçmalık. dava yeniden görülecek hakimin kararına göre haksız bulunursanız halihazırda haciz konmuş arabanıza yakalama emri tekrardan çıkarılacak.


  • kendal  (16.12.13 23:59:44 ~ 17.12.13 00:01:11) 
parçalatıp satmayı ve çalındı diye basvuruda bulunmayı düşündünüz mü ?


  • YEŞİLTAŞ  (17.12.13 00:02:21) 
Menfi tespit davası açıldı hem de yakalama kararından önce. Yakalama kararı Eylül ayı gibi çıkmış o yüzden geç kaldım..

Bu durumda bir şekilde bu yakalamayı bozmanın bir yolu var mı?
  • Nocturne  (17.12.13 14:40:45) 
@Yeşiltaş : Bu cevabı ciddi yazdığını düşünerek cevap veriyorum. Eğer bu dava içinde haksız olan ben olsaydım, yırtmak için her türlü maymunluğu yapar ve bu dediğini uygulardım. Ancak % 100 haklı olduğumdan illegal birşeyler karıştırmak istemiyorum.


  • Nocturne  (17.12.13 14:41:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.