[]

bilim kurgu - çok acil

acil yetiştirmem gerekek bir essay var. bilim kurgu günümüz için midir gelecek için mi? Ben gelecek için dedim ve şunları yazdım;

- İnsanların gelecek hakkında hayal güçlerini geliştirir.
- gelecekte başımıza gelecek felaketler hakkında önlem almamızı sağlar.

Bunlar gibi bilim kurgunun gelecek için olduğunu savunan bir fikir lazım bana çok acil. yardımlarınızı bekliyorum.

 
en basitinden bilimin ilerlemesine yol gösterir, pek çok icat öncelikle ilk düşünüldüğünde bir bilimkurgu öğesidir. burda klasik aya yolculuk-jules verne örneği yani geleceğin teknolojisi için hedefler koyar, bunlar için gelecekte teoriler ve bilimsel altyapılar kurulmasına olanak sağlar.


  • alice practice  (16.12.13 00:42:34) 
rastgele, eski seriden bir bölüm star trek izleyin. bence kafanızdaki her şey yerine oturur.


  • tannen  (16.12.13 01:05:17) 
Şu anda gerçekte sahip olunan teknoloji kullandığımız teknolojiden çok ileride. Bunun herkez farkındadır. Bilimkurgu insanları bu teknolojik gelişmelere düşünsel anlamda hazırlıyor. Star trek örneği çok güzel. O yıllarda kimse bilgisayar diye bir şey bilmiyordu ancak insanlar star trek'te izlerken buna düşünsel anlamda hazırlandılar ve bilgisayar insanlara sunulduğunda kimse yadırgamadı.


  • iorveth  (16.12.13 01:16:40) 
bizim işimiz değil kırmızı gülün sırrını anlamak.
bizim işimiz belki de:
kırmızı gülün büyüsünde yüzmektir.
bilimin ötesine çadır kuralım,
bir yaprağın cezbesiyle elimizi yıkayıp
sofraya oturalım,
sabah güneş doğarken doğalım,
heyecanları serbest bırakalım,
uzayın, rengin, sesin, pencerenin
anlamını tazeleyelim,
varlığın iki hecesi arasına, gökyüzünü yerleştirelim,
içimizi ebediyetle doldurup boşaltalım,
bilimin yükünü kırlangıçların sırtından alıp yere koyalım,
bulutların, çınarın, sivrisineğin, yazın ismini geri alalım,
sevdayı yağmurun ıslak basamaklarından
yükseltelim,
kapıyı insana ve ışığa ve bitkiye ve böceğe açalım.

bizim işimiz belki de,
nilüfer çiçeği ve çağımız arasında,
hakikat şarkısının peşinde koşmaktır.
  • akare  (16.12.13 01:25:30) 
bilim kurgu bazen de var olan toplumun ya da mevcut toplumun arzuladığı toplumun (geleceğin) olumsuzlamasını yapar. hatta çoğu zaman böyledir bence. bilimkurgunun bu dalına distopya da deniyor, yani ters ütopyalar.

1984 (orwell), biz (zamyatin), zaman makinesi (h. g. wells), vd. gibi kitaplar bilimkurgu kitabı oldukları gibi geleceğe dair büyük olumsuzlama denemeleridir. yani aslında bilimkurgu kitapları geleceğe dair kitaplar oldukları kadar, bugünün kitapları da sayılır. çünkü bugünün toplumuna "ayağınızı denk alın, ileride böyle bi bok çukuruna saplanacaksınız" mesajı verir.
  • garpzede  (16.12.13 04:26:57) 
Bence günümüz içindir.

Gelecek için olanı sadece ''bilim''dir. Kurgu içermez.
  • kisa bisey olsun istemistim  (16.12.13 07:13:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.