[]

toplama pc

merhaba canlar. pc toplamaya niyet ettim. bayadır da ilgilenmiyorum bu işlerden. uzak kalmışım. :(

şimdi elimde bi tane ufaktan eskiyen bir adet bilgisayar var. psu ve ekran kartı idare eder. o yüzden bunları en azından ilk etapta değiştirmeyi düşünmüyorum. harddisk de olmazsa olmaz değil benim için, 160 GB mevcut, onunla devam edicem. neyse.

şimdi anakart, işlemci ve ram almaya karar verdim.

www.hepsiburada.com
inventus.com.tr
www.eksenbilgisayar.com

şimdi bu 3'ünü topladım kafamda, ama sorular sorular. işte geliyor.

1- mATX anakart kullansam bir zararı var mı bana? biraz ısınıyorlar ekstradan onu biliyorum, ısıtmasını sağlarım bence.
2- ekran kartı gskill iyi midir? corsair nasıldır? corsair vengeance gördüm bir yerde, fiyatı da fena değildi. onu da aklımın bi' kenarına not ettim.

niye mATX manyak mısın diyenlere hemen cevap o fiyata 1866 mhz destekli bir anakart bulursanız, hadi biraz üstü de olur ben razıyım. 2 katı mübarek ATX'lerin fiyatı.

bu fiyata şunu al diyenlerin tavsiyelerini de bekliyorum. öperim.

 
benden sana çok acil dinlenmesi gereken tavsiye...

ben de zekiyim senin gibi 100 liralık anakart varken, neden 200 lük alayım dedim.

100 liralık o asus karta, 300 liralık işlemci taktım. mavi ekrandan 1 saat açık kalamadı bilgisayar.

970a çipsetli gigabyte model almanı, gskill 1866 lıklardan şaşmamanı tavsiye ederim, fx6300 ise süper seçim.

dediğimden şaşma anakart çok çok önemli, inan ikide bir mavi ekran alıyordum o işlemciyle sıkıntı çıkarıyor eski teknoloji, sakın alma. vatanda 190 civarına haftasonu indirimi bekle oradan al. hepsi daha ucuzdur.

tekrar ediyorum bi sen zeki değilsin, anakart en ucuz aliyim nasılsa veriyolu hızları beni karşılıyor diye düşünme. performansı çok etkiliyor ve bu ikisi uyum sorununa sahip çünkü çipseti çok eski.
  • bazardaki artis  (16.12.13 02:06:34) 
www.vatanbilgisayar.com
www.vatanbilgisayar.com

hangisi dersin? MSI daha bir güzel sanki. aynı chipset. vatanın kampanyaları hakkında özelden detaylı bilgi verirsen süper olur.
  • ozzpwnz  (16.12.13 02:24:59) 
üstteki ariye katılmakla birlikte. ramlerde 1333 üstüne çıkınca oyunlarda performans artışı olmadığını belirtirim.
bide 970a msi 3 haftada yandı. gigabyte aldım şimdi o anakrt var sistemimde.

  • hasmetizm  (16.12.13 20:46:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.