[]

Duş Jeli vs Sabun

Bu mevzu ne zamandır kafama takılıyor, sorucam sorucam bir türlü aklıma gelmiyordu. Şimdi gelmişken sorayım:

Şimdi hani sabunlanmak falan var ya. Duşa girince sabunlanırız mesela. Gavur genelde artık sadece duş jeli dediğimiz sıvılaştırılmış sabunsular kullanıyor. Fakat ben pek çok kez duş jelinin sabun gibi temizlemediğini ve sadece hoş bir koku/esans bırakmak için sabunlanmadan sonra kullanılması gerektiğini duydum.

Şimdi nedir abi bu olay? Duş jeli denilen şey, sabunun yerine kullanılabilir mi? Tek başına yeteri kadar temizleyici midir? Yoksa sabunun yerini hiçbi şey alamaz, duş jeli sadece kokusal fonksiyonelliğe sahip bir nane midir?

İşin garibi yurt dışında banyolarda duşlarda sadece duş jellerine denk geliyorum. Sabun acaba bizim gelenekçi yapımızdan ötürü üstüne kuş konduramadığımız bir obje mi bu problemde? Nedir yani olay?

 
sabun gibi temizlemez bence de o. sonrasında ciladır duş jeli.


  • bir ileti paylastim  (15.12.13 22:41:50) 
duş jelinin temizleyici özelliği var tabi ki.ama biz türkler şampuana da inanamıyoruz.kafayı 3 kere sabunlayıp sonra, şampuanlıyoruz. ben sadece şampuan kullanırım,kafama.


  • rock n roll  (15.12.13 22:43:23) 
yetmez bence. teyzemin bir ara gözleri baya kaşınıyordu ve sadece duş jeli kullanırdı. bi doktor arkadaşı duş jeli yerine sabun kullanmasını, mikrobik bi durum varsa iyi geleceğini söylemişti. kadın sabun kullandı bir süre sonra hakikaten geçti. valla duş jeliyle temiz hissetmiyorum ben kendimi hiç. sabun forever!


  • falafila  (15.12.13 22:45:38) 
malum arama sitesine "shower gel vs soap" yazınca zebil gibi birşey çıkıyor, benim de merak ettiğim konulardandır, bir ara buradan çıkan sonuçlardan güvenilir bulduklarımı okuyup yorumlarım, ama aklıma gelen ilk şey bu konuda da genelleme yapmanın zorluğudur, kullanılan jel/sabuna göre değişiklik gösterecektir diye düşünüyorum.


  • candanag  (15.12.13 22:46:13) 
ben yüz de de vücutta da jel sevmiyorum. o jelimsi bir tabaka bırakıyor ya öyle olunca temizlenmemiş gibi hissediyorum.
yüze - dalin bebek sabunu
vücut - değişik markaların sabunları + arada bir sabun + kokulu duş jeli.
  • hmm  (15.12.13 22:50:07) 
dış jelleri daha çeşitli olduğundan dikkat etmek gerekir. Bir çoğu beni aşırı kaşındırıyor duştan sonra.

Bir de bazı hehöhödölü duş jelleri iyice durulanmanıza rağmen "nemlendirmek, yağ dengelemek" amaçlı sizi hala sabunlu hissettiriyor. Ben bundan da rahatsız oluyorum.

www.eksiduyuru.com

Sabun candır.
  • tzum_tzum  (15.12.13 22:53:22) 
kesinlikle sabun+duş jeli, zaten dove vs. markalar da kampanya yapıp bu ikisini birlikte satıyor artık.

bir tercih yapmak saçma.
  • dokuz numara dort yildiz  (15.12.13 22:53:58) 
önce bir güzel sabunlanacaksın lifle vs. ardından da jelle arkadaşın dediği gibi cila çekebilirsin.

ben sabunlandıktan sonra üst vücuduma duş jeli kullanıp durulanıyorum. kokusu ve cilde verdiği yumuşaklıktan dolayı seviyorum.

duş jeli yabışıyor gitmüyor diyenlere de inanma. üzerine suyu tutarken bir yandan da ellerinle jel sürdüğün kısımları ovalayınca gidiyor.

yüzüme ise asla kullanmıyorum.
  • mahone  (15.12.13 22:54:03) 
hangisi daha iyi temizler bilemem ama duş jeli daha az kurutuyor, ve yeterli temizliği sağlıyor her gün duş alındığında...
yıllardır sabun kullanmadım(kullanmadım dediğim düzenli olarak, yoksa illaki birkaç kez denk geldi), kullanacağımı sanmam.

  • ucan spagetticanavari  (15.12.13 22:54:49 ~ 22:57:33) 
duş jellerinin hormonal yapiya zarar verdigini, erkeklerde ostrojen salgisini artirdigini filan okumustum. heralde isvicreli bilim adamlari yapmistir arastirmayi.
o zamandan beri dus jeli kullanmiyorum, hatta sabunlari da mumkunse dogal olanlarindan secmeye calisiyorum. antakya dan defne sebununu deneyebilirsiniz mesla.

  • lebbanen  (15.12.13 22:56:08) 
Dus jel de temizler tabi ama sabun kadar etkili deyil hem bazi dus jelerin nem verme özeligi var. Almanyda sabun kulanan da var tabiki ama fazla tutulmuyor


  • samiabi19  (15.12.13 23:03:01) 
Duş jeli baya bildiğiniz temizliyor, sabun kullanımı biraz alışkanlıktan dolayı bu kadar popüler. Onun dışında duş jeli sabuna göre daha hijyenik. Neticede bugün hepimiz sabunun üstünden kıl temizleyerek bu yaşlara gelmiş insanlarız, buradan bile duş jelinin daha hijyenik olduğu sonucuna varabiliriz.


  • syd  (15.12.13 23:05:59) 
kesinlikle duş jeli tercih ederim.

ne zaman sabunlansam çıktığımda kaşınıyorum, aşırı kurutuyor, pul pul dökülüyorum. üstelik bir süre saçlarıma da zeytinyağlı sabun kullanayım dedim, en hasından. yok anacım, saçlar mum gibi bir tabakayla kaplandı, taraklarım yapış yapış oldu.

kaliteli duş jeli gayet temizlik sağlar. nasıl ki sabunun da kalitelisi, kalitesizi var, duş jelinin de öyle.

dahası asıl temizliği sağlayanın lif olduğuna inanıyorum. güzel sert yünden bir lifle ister sabun kullan ister duş jeli, temizlenmemen imkansız.
  • goldentitan  (15.12.13 23:09:54) 
sabun elleri bile çok kurutuyor. vücudumu da sabunla yıkarsam kağıt gibi gergin oluyor cilt.
jel temizlemiyor doğru tespit değil bence, temizleyen kullandığın liftir.

  • sttc  (15.12.13 23:26:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.