[]

Geleceğim üzerine Fransızca vs. Almanca

Salut,

Fransızca ve Almanca öğrenimi seçimimde bana yol göstermenize ihtiyacım var. Felsefe bölümü öğrencisiyim bu yüzden gelecekte alanım için Almanca'nın daha yararlı bir dil olacağını düşünüyorum. Lisede 2 yıl anadolu lisesi almancası eğitimi almış olmamın yanında Almanca kulağıma Fransızca'dan daha hoş geliyor. Daha çok Alman yazarlarla karşılaşıyor ve anadilllerinde onları anlamak istiyorum.

Öte yandan Fransızca'nın felsefe olmasa da dünya üzerinde daha etkin bir dil olduğu kanısındayım. Evet bilimde Almanca kaynaklar daha fazladır ama kültür ve sanatta Fransızca etkisini görüyorum. Akademik hayat dışında da Fransızca daha fazla işime yaracakmış gibi gözüküyor ve bu yüzden öğrenmek istiyorum.

Son olarak hafızamın kötü olmasından dolayı vocabı ne kadar kolay edinebilirsem dili o kadar çabuk kavrarım. İngilizce'ye hakimim. Bu bilgiler dahilinde hangi dilin bana katkısı daha fazla olacaktır ya da eklemek istediğiniz bir şey var mı dillerle ilgili? Yardım ederseniz sevinirim.

 
ikisini de öğren. önce almanca tabii


  • ne zaman gitti tren  (15.12.13 20:41:13) 
şimdi burada İngilizceni daha ileri noktaya taşımaya bak diyenlerde olacaktır, ama daha fazla ilerletebilmekten öte 2. dili edinmek-kazanmak zorunluluğunda hissediyorsan kendini yazdıklarından yola çıkarak -son kararı kendin vereceksin elbette- kişisel olarak Almanca diyebilirim. Kulağına daha hoş gelmesi, bir altyapın olması ve felsefe bölümü öğrencisi olman itibariyle böyle diyorum. Kendi alanım olmamakla beraber felsefe tarihine ve bazı şahsiyetlere özel bir merakımdan dolayı, aynı zamanda ilk yabancı dilim Almanca olduğundan orijinal eserleri ve bu eserler üzerine yorumları Almanca okumanın keyifli olduğunu söyleyebilirim. Ama hala kelime ve gramer yapıları için Duden gibi yerlere girip araştırma yapmam gerekir ana dilim olmadığı için. Ayrıca okurken algılayabildiğim bazı kalıpların Türkçe nasıl karşılanabileceği de kafamı kurcalar. Ben hala bu dile dair bir çok şey öğreniyorum okuma yaparken, aynı şekilde sen de belli bir düzeye kadar ilerletsen bile tamamen hakim olamama gibi bir ihtimali göz önünde bulundur derim.

Ayrıca gözünü seveyim Almancanı iyi bir şekilde ilerletir ve çeviri falan yapmaya kalkarsan olabildiğince akademik camia içerisinde anlaşılabilecek jargondan ziyade daha anlaşılır bir dil kullanmaya çalış:)

Fransızca hakkında bir yorum yapamayacağım.
  • candanag  (15.12.13 20:43:05 ~ 20:48:24) 
"Almanca kulağıma Fransızca'dan daha hoş geliyor" buradan sonrasini okumadim.

saka saka. :) yahu nasil? neyse yok sorgulamiyorum zevkler ve renkler.

simdi soyle ki ingilizce biliyorum sayilir. almanca ogrenirken ara sira ayni kelimeyi goruyordum ama yine de cook zorlaniyor insan kelime ogrenmede. zaten orta seviye bile olamadim dogru duzgun biraktim gitti.

fransizca hic bilmeden bi metni actigimda sadece ingilizceyle %40ini anliyorum. dormir fr uyumak dormitory ing. yurt bu gibi baglantilari cok goruyorum. + fransizcanin turkceyle paylastigi cok anormal sayida fazla kelime var. fransizcanin grameri sanirim bir tik daha zor almancadan. baslangic seviyesindeki fransizcamla yapacagim yorum bu

ha ama "Almanca kulağıma Fransızca'dan daha hoş geliyor" .. sevmek en onemli sey. seven yapar.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (15.12.13 20:47:51 ~ 20:51:09) 
felsefenin dili almancadır , eğer bölümün için düşünüyorsan direkt almancaya yönel. lisede ggördüğün almanca okyanusta su damlası ona fazla bel bağlama. fransızca ilk başlarda zor ancak öğrendikce gerisi geliyor, ayrıca türkçe fransızcadan cok kelime almış faydası olabilir.Fransızca iş hayatı için daha önemli demişsin ama hangi sektör için.


  • habili olduren kabil  (15.12.13 23:05:54) 
@habili olduren kabil, iş hayatı demedim sosyal ve kültürel alandan bahsettim. Biliyorum ki Almanca felsefe için daha önemli fakat sanki vocab olarak üstesinden kalkamayacakmışım gibi geliyor, artikel olsun kelimelerin uzun, fazla ve birbirlerine benzemeleri olsun.


  • berat1058  (17.12.13 19:56:09) 
biraz geç oldu ama :)
almanca dinlemek ve anlamak fr ye gore daha kolay , kelimelerin uzunluguna bir yerden sonra alısırsın. sosyal, kulturel alan demissin ama ingilizce %90 i karsılıyor zaten. ote yandan gercekten ingilizceye hakimsen kagıt uzerinde fransizcayi anlamak daha kolay , ayrica italyanca , ispanyolca yazıları da anlayabilirsin fr'den sonra. benim tavsiye ogrenme zorlugunu bi kere bırak , 3-5 yıl sonra hangisi konusursam daha mutlu olurum diye dusun.

  • habili olduren kabil  (30.01.14 12:44:19 ~ 13:00:32) 
alm ve fr karşılaştırması yapmayacağım, ikisinin de kendine göre kolaylık ve zorlukları var. fakat şu var ki, en zor dil öğrenilmesi zorunluluktan yapılan dildir. en kolay dil de, öğrenmesi keyifle yapılaandır. sen almancayı öğrenmeyi istiyor ve kulağına da hoş geliyorsa bu yolda ilerle.

fr öğrenirken bir ara motivasyonumu kaybettim ve başta güzel olan her şey birden zor gelmeye başladı. motivasyonumu tekrar kazanınca dilde tekrar ilerleme katedebildim.
  • dahinnotha  (30.01.14 12:54:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.