[]

dün actigim intihar duyurusu neden silinmis olabilir

İntihar etseniz nasil ederdiniz seklinde bi duyuru acmistim neden silinir ki hic aciklama yapilmamis modlar tarafindan.




 
ben ispiyonladim silinsin diye...


  • compadrito  (15.12.13 15:26:01) 
ben de böyle duyuruların silinmesinden yanayım, hem de açıklama yapılmadan.hangi modsa silen teşekkür ediyorum.


  • rock n roll  (15.12.13 15:27:21) 
Sebep?


  • klasist  (15.12.13 15:28:29) 
sinir bozucu çünkü.


  • rock n roll  (15.12.13 15:28:58) 
mesaj attım.


  • later  (15.12.13 15:29:55) 
Ve yasal bakış açısından azmettirici olma ihtimali taşıyor. Kimse kapısına dava celbi gelmesini istemez.


  • jesterdvine  (15.12.13 15:30:25) 
böyle duyurular açmayın cidden ya. bazen intihar edeceğim diye duyuru açıyor insanlar, vazgeçirmek için çırpınıyoruz. bize de yazık.


  • rock n roll  (15.12.13 15:36:26) 
yasal yönden sıkıntı varsa bir şey diyemem ama,
burayı okuyup intihar edeceklerine falan inanan varsa bir doktora gitsin. cidden bak.

  • doxanikee  (15.12.13 15:38:45 ~ 15:39:20) 
yasal acidan suc teskil ediyor, bizi de zora sokuyor:

5237 sayili kanunun 84. maddesi:
"Başkasını intihara azmettiren, teşvik eden, başkasının intihar kararını kuvvetlendiren ya da başkasının intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

www.tbmm.gov.tr

edit:
ayrica, silme uyarisi iceren mesaji bile okumuyorsunuz belli ki. silinme gerekcesi olarak "yasal acidan sorun cikarabilecek aktivite/icerik" secili idi.
simdi bu soruyu da silmem gerekiyor aslinda ama belli ki ona da yaygara kopacak. gelecek icin su uyariyi koyayim, belki okursunuz: (git: 451525)
  • fader  (15.12.13 16:05:35 ~ 16:14:18) 
@ Sour

elinize saglik hocam da, fader yetkili bi abi. sizin bi ust cevap...
  • compadrito  (15.12.13 16:11:45) 
yasal yonden sikintili olmasina hicbir sey demiyorum ama adam intihar etmek istiyorsa, kendini baska cikar yol olmadigina inandirmissa, kendi canini dusunmuyorsa ben niye onu dusuneyim? bana ne, adamin kendi cani. cok mu umursamaz davraniyorum?

cidden trolluk yapmak icin falan sormuyorum. ictenlikli cevaplarinizi bekliyorum.
  • osuruklu  (15.12.13 16:56:40) 
bu çok subjektif bi' şey değil mi ama ya? acısız intihar yöntemlerine yazdığım efsanevi yöntem aylardır, hatta sanırım 1 yıldır orada duruyor. adam onu okuyup intihar ederse azmettiricisi, teşvik ettiricisi ben mi oluyorum? "evet" de diyebilirsiniz "hayır" da.

"intihar edecek olsanız nasıl edersiniz?" sorusu yüzünden intihar etmeye kalkan olursa ölsün. bir insanın bilmediğimiz, bilemeyeceğimiz bir hassasiyeti yüzünden neden soru soramayalım ki? domatese alerjisi olan biri yüzünden "domates seviyor musunuz" sorusunu silmeye benziyor bu bence.

tabii duyuru içeriğini bilmiyorum, sadece "edecek olsanız nasıl ederdiniz" cümlesini dikkate alıyorum.
  • der meister  (15.12.13 17:12:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.