[]

Yirmilik diş ameliyatı sonrası

Cuma günü sol alt 8 numarayı çene cerrahı ameliyatla aldı. Aslında kemiğe saplı olmadığı için çıkarması normal diş çekimi gibi oldu, ancak dikiş atıldı. Kanama durmadığı için ekstradan bir dikiş ve bir kaç tampon kullanıldı. Antibiyotik ve Aprol Fort kullanıyorum. Ama bazen otururken, çoğunlukla da yatar vaziyette baskı-basınç oluşuyor. Aprol Fort diş ağrısı kısmını geçiriyor (Kerpetenle çeneyi sökme veya diş boşluğuna beton doldurma dürtüsünü gideriyor:) ama, tansiyon yükseltici etkisi varmış. Yanak operasyondan sonra çok az şişti. Zaten ilk gün on dakika durup on dakika buz şeklinde kompres uyguladım. Dün biraz hareketli geçti ve ağrım arttı, ayrıca stres vardı, zor uyuyabildim. Fazla dozdan korkana kadar dün 19:30, 23:30 ve 03:00'te birer Aprol fort yuttum. Benim de yakın zamanda ölçümlerim 13-14 ile 9 civarı çıkıyordu. Hipertansiyon tedavisi vs. almadım ama fazla kilo var... Bu basınç tansiyondan mıdır? (145-95 ölçtüm) Nasıl düşürebilirim, acile vs. gitmeli miyim?

Okuyan ve cevap verenlere şimdiden teşekkürler:)


 
2 kez ben de bu tecrübeyi yaşadım o yüzden çok iyi biliyorum durumunu. ilk 2 gün ağrı çekmen normal bunu da ağrı kesici alarak atlatabilirsin. illa aprol fort almana gerek yok diğer ağrı kesicilerin tansiyon yükseltme riski var mı bilmiyorum ama ben vermidon kullanıyordum.
yanağının şişmesi gayet normal. mümkün mertebe çok sıcak şeyler yeme. dondurma falan ye. soğuk baskıyı daima uygula. Tansiyon için öereceğim tek şey suya limon sıkarak iç.

  • eleutheiros  (15.12.13 10:40:17) 
@eleutheiros
Buzlu suyu torbayla dayadım yanağıma, aprol fort da neymiş :) Sağolasın.. Demek ki soğuk komprese ilk günden sonra da devam etmek iyi oluyormuş..

  • vizdilva  (15.12.13 12:43:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.