[]

Avrupa - Amerika'daki berberler

nasıldır? erkek - youtube'da bir video izledim sanırım avm gibi yerlerde kadın erkek fark etmeden yetenekli kişiler kesiyor saçları. bu sadece yaptığım gözlem, gidip gören var mı?




 
bizimkiler gibi ama cok daha pahali


  • beriberi  (14.12.13 23:06:44) 
cogu yerde sakal trasi yok.


  • dokunmakalbime  (14.12.13 23:13:39) 
türksen ve bu işi alıştığın şekilde halletmenin tek yöntemi türk mahalleleri. fransada enseyi toparlatıp 30€ verdim önce fiyat sormakta fayda var.


  • prezarlatif  (14.12.13 23:16:34) 
gecende, berber degdiriyo mu diye bi soru vardi burda.

degdiriyo ama meme degdiriyo...

berberler genellikle unisex. sac kesen kadin da var, erkek de var. sirf kadinnarin kestigi yer de var. musteriler de kadin, erkek karisik.

biri de fiyat soruyodu. 10 dolarlik herif essek tirasi yapiyo. 20 dolara essek tirasi yapan da var. essek tirasi demeyelim de, aliyo elektrikli makinaynan giriyo, cim bicer kimin. sen de gendine kufrediyon, bi daa gelirsem siksinner diye cikiyon ordan... ama o 10 dolara tiras yapan herife bi kac kere gittim. donuma isetecek kadar gomik bi herifti. mutemadiyen konusuyodu, sanki film seyrediyom, bi yandan da figurannik yapiyom kimiydi. en son usturaynan ensemi ganatinci, biraktim, bi daa gitmedim.

bahsis dahil 25 dolari gozden cikardiginda, adama benzer bi tiras oluyon. beni ilk tiras eden kadin, cocugun var mi diye sorduydu. niyeyse?

bazilarinin isigi cok kotu oluyo. ulan yazik heriflere ve karilara bea! sabahtan aksama gadar, o boktan isikla tiras ediyolar. tam tepeden gelen, direkt isik, dukkanin diger yerleri los filan.

sac yikama lavabolari ayri. muhtemelen turkiye'de de vardir oyle yerler ama param yetmezdi, hic gitmedim.

kapisinda, kirmizi, lacivert spiral cizgili silindirin dondugu berber buldum bi tane, ona yazildim. herif de cok gomik ve cok zeki. ona gidiyom sindi. 3. gittigimde, ben daha saci tarif etmeden, ilk sefer gibi mi olsun, ikinci sefer gibi mi olsun diye sordu lan! ohaaaa dedim icimden...

yeteneksiz, beceriksiz bi adam zor yapar tabi o isi... biliyonuz amerika land of law suit'tur. delinin biri dava eder, hayatinizi garartir.

avmlerde de var. ara sokaklarda da...

bundan onceki, yunan ciktiydi. tespih mespih diye sohbet ediyoduk biraz. 3 dolar bahsisnen beraber 20 dolar veriyodum. bu seferki, 25'e geliyo bahsisnen.

gendi sacini kesen cengaverler de var ama benim gotum yemiyo tabi...

gittigim berberlerden birinde, lavabo yoktu la! berber dukkani olmayan bi yerde sac kestiriyomusum gibi bi tuhaf hissettim gendimi.

ne kadar etkiliyosa beni lavabo, su basligi acmisim:

(bkz: berberin kafayı lavaboya eğdirdiği an)

basligin tarihine baktim da sindi, yatar pozisyonda kafayi yikadiklari sac yikama lavabosunu gordukten sonra, bizim yonteme icerlemisim gibime geldi.

uff, cenem dustu gene...
  • compadrito  (14.12.13 23:28:01 ~ 23:29:15) 
Erkek trasini yarrak gibi kesiyorlar. 8 ayri eyaletinde denedim, hepsi ayni cunku bizdeki gibi ciraklik kulturu yok. Haliyle de el becerileri turk berberler kadar iyi degil. Turkiyeye gelmeden once sac tirasini 3 4 ay beklettiigimi bilirim.


  • goo.gl  (15.09.14 23:11:58) 
Bu arada yer abd. Mobilden editlenmiyor cevap


  • goo.gl  (15.09.14 23:12:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.