[]

LG 27MA73D Hakkında Bilgisi Olan Var mı?

www.lg.com Bu televizyonu almayı düşünüyorum. Monitör olarak da kullanacağım. Tepkime süresi 5ms. Yalnız tarama hızı 50 Hz. Sizce sıkıntı olur mu? Çünkü televizyonda en küçük ayrıntıyı bile farkedip rahatsız olan biriyim. Bu iş yapmaz derseniz max. 32" boyutlarında TV tavsiyelerinizi beklerim. Fiyat farketmez.




 
öyle biriysen samsung öneririm. kendi adıma konuşayım, (lg'ler de çok kaliteli lafım yok kesinlikle bunda) ama aynı fiyata sahip samsunglarda çok bariz bir şekilde bir keskinlik var. oyunlarda anti-aliasing diye geçen olay var ya geçişlerdeki pikseller yok oluyor, ondan bahsediyorum. teknosa gibi bir yere gidip yan yana bakmakta fayda var.


  • zazazaraeta  (14.12.13 23:15:14) 
linkteki televizyon görüldüğü üzere ips ekranlı. bu ekranın özelliği kenarlardan üstten alttan vs. bakıldığında da kontrast kaybı olmaması ve renklerin daha doğal ve gerçeğe yakın görünmesidir.

50 hz 5 ms gibi değerlere cok takılmamak gerek. zira 100 hz 200 hz motion bilmemneli modellerde de kusur arayınca bulmak zor değil.
  • kosun lan mevzu var  (14.12.13 23:30:40) 
@zazazaraeta Örnek vereceğin bir model var mı hocam? www.hepsiburada.com Mesela ben şunu buldum, ama hakkında doğru düzgün bir yorum göremedim. Hatta bayağıdır araştırma yapmama rağmen, henüz küçük modellerde hiçbir yerde işe yarar bir inceleme ya da kullanıcı yorumu bulamadım.


  • Cryptoricus  (14.12.13 23:31:58) 
eğer yanlış hatırlamıyorsam bu serinin 46 ekranını görmüştüm bir mağazada. çok daha kaliteliydi öbürlerine göre görüntüsü.

monitör olarak kullanılacak, çok hassas bir gözün var o zaman yorumlardan fazlasına ihtiyacım var.

gidin hocam onlarca televizyonun açık olduğu bir mağazaya, (electro world'un arka kısımları, teknosa'nın girişleri vs.) tek tek bak samsunglara. 42 ekran bir tane gördünüz, görüntüsü gerçekten çok hoşuna gitti seri numarasını al hemen bak telefondan 37 ekranı var mı ? veya görevli sor. mümkünse 37 ekranına da bak. ama aynı seriyse %99 pek bir şey fark etmez.
  • zazazaraeta  (15.12.13 09:48:04) 
@zazazaraeta Mağazalarda kullandıkları videolarla görüntü kalitesini anlayamıyorsun ki. Genelde animasyon ya da tanıtım videosu koyuyorlar. Hatta ne kadar doğru bilmiyorum ama satmak istedikleri modelin yanındaki televizyonu daha kalitesiz görüntü verecek şekilde ayarladıklarını duymuştum. O yüzden mağazada gördüğüme çok güvenemiyorum. Bir de üst modellere yöneltmek için 32" gibi küçük boyutlu modelleri özellikle kalitesiz yapıyorlar gibi bir muhabbet var.


  • Cryptoricus  (15.12.13 10:05:18) 
hiç dikkatimi çekmemişti açıkçası benim. gözüm bozuk olmasına rağmen bu tip detayları çok rahat yakalayan birisiyim ama ilginç.

valla abi sonuçta 10-15 monitörü birden istediğimiz şekilde deneme şansımız yok, ben bir kez bakmıştım arkadaki çoğaltıcıya 8-10 televizyona birden aynı kaynaktan gidiyordu görüntü. öyle bir şey bulursan kaçırma. onun haricinde "mağazaya hiç güvenmiyorum" diyorsan tek yöntem level dergisi ve donanımhaber.
  • zazazaraeta  (15.12.13 10:45:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.