[]

sgk olayları?

sevgili romalılar
ben yeni üniversite mezunuyum bu yüzden artık ailemin sigortasından faydalanamıyorum şu an için çalışmıyorumda.Sigorta için kaymakamlığa git dediler gittim.Orda gelir testi falan yaptılar neyse ayda 240 lira ödemen gerekiyor dediler.Banada fazla geldi biraz ,nedenini sorduğumda ailemle yaşadığım için aile geliri yüksek olduğundanmış.Yatırmasam cezası varmış.evdekilerle konuştum şimdi aklımda iki şey var?

1. bizim başka şehirde bi ev var .yakınımız kalıyor çoğu zaman boş, ben ikametgahımı oraya aldırsam o evde tek başına yaşayan biri olarak gözükücem o zaman o evin geliri 0 tl olucağından bu 240 liradan yırtabilir miyim?

2. fikrim ise bir dönem abim çalışmıyordu annem ona bağkur yaptırmıştı her ay emeklilik primi yatırıyordu 500-600 falan tam hatırlamıyorum ama onun tamamı emekliliğine yatıyordu sigortasıda otomatikman oluyordu yani 240 sırf sigorta için yatırcağıma bağkur yaptırsam daha mantıklı olmaz mı?

 
iki seçenek de uygun...
durumunuz varsa 240lira havaya vereceğinize bağkur yatırabilirsiniz ama bağkur devam ediyor mu bilmiyorum.

  • livaneli kadir  (14.12.13 22:24:24) 
1. Gelir testi yaptirdiktan sonra 6 ay icinde bir daha yaptiramiyorsun.

2. Istege bagli sigortayi arastir prim ne kadar bak bakalim.
  • ykyt  (14.12.13 22:28:17) 
o 240 liradan yırtarsın ama yinede 0 olmaz. yasanın saçmalığı da burada. gelir testine göre en düşük sınıfta gözükeceksin ancak bir şekilde sen yiyip içtiğine göre gelir var denilecek. 35-40 lira arası bir şey ödüyordun galiba. en düşük gruba girmeye bak ya da en azından asgari ücretle bir işe gir. boşta durma yani.

ilginçtir, bu durum hakkında da bir af düşünülüyor. torba yasayla falan geçerse, milyonlarca kişi etkilenmiş onları doğrudan etkileyecek. gecikme faiziyle beraber ödemen gereken miktar 25 yaşını geçtiğin andan itibaren çıkartılmaya başlanmıştır. işte onu hemen ödeme diyola.
  • Huan8  (14.12.13 22:55:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.