[]

Şirketlerin filo kiralaması

Şöyle bi sorunum var. Bir yerde çalışıyorum, çok ciddi derecede araba lazım oluyor bana özel hayatımda, fakat işyerinde de o kadar lazım değil. Birkaç yıl araç taksidine girebilecek durumda değilim (seneye nerede nasıl olacağım belli değil çünkü), araç kiralama da çok pahalıya geliyor.

Sizce şirkete 'abi siz bi araba kiralayın, 800 liraysa 400'ünü benden kesin, kendi harcadığım benzinimi de ben koyayım. Gündüz şirkete geldiğim andan itibaren araç şirketin olsun, şirketin işi görülsün, akşam çıktığım andan itibaren benim olsun' gibi bir teklif yapmak mantıklı mıdır? O kadar işime gelecek ki bu durum havalara zıplarım olursa. Ama fikrini aldığım herkes 'şirket çalışanın parasıyla arabaya falan girmez' diyor haklı olarak.

Halbuki olsa ne güzle olurdu di mi. Araç gündüz yatacağına şirkete çalışsın, akşam yatacağına bana çalışsın. %100 kullanmış olalım kaynakları. Verimlilik tavan yapsın. Vaynat?

Edit: Şirketin zaten halihazırda 60 tane falan aracı var, filoları var yani, ona bi tane daha ekleseler nooğlur ki diyorum :)

 
aksini gerektirecek bir durum varsa bile bunu sana şirket söyleyebilir. ben olsam önerirdim.


  • sttc  (14.12.13 21:56:57) 
kıyı köşe biyer değilse uğraşmazlar bunla.


  • hope ender  (14.12.13 22:00:26) 
öyle bir dünya yok ne yazık ki.

Leasing kullanan şirketler var tabii ki. Personellerine araba veriyorlar, sen aracı kişisel amaçlarla kullanıyorsun, yakıt tüketimini monitör ediyorlar ve mesai saati dışındaki yakıt harcamalarını maaşından kesiyorlar. Söylediğinin mümkün olması için bu metodu kullanan bir şirkette çalışmalısın. Ya da şu an çalıştığın şirketle şartlarını tekrar konuşup bu benim şartımdır burada çalışmaya devam etmem için diyeceksin. (sana ne kadar ihtiyaçları olduğuna göre değişir kabul edip etmeyecekleri)

Verim güzel bir şey evet. Ama bir de hiyerarşi var. Bazen ne kadar saçma olsa da var.
  • dusunuyorumoyleysevurun  (14.12.13 23:11:11) 
'Hiyerarşi var, ne kadar saçma da olsa var' tespiti çok doğru bir tespit maalesef :)


  • roket adam  (17.12.13 15:25:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.