[]

bir felsefeci/sosyoloji mezunu nasıl pdr'ci olabilir aklınız alıyor mu ?

sadece benim mi aklım almıyor bu işi ?

twitter'da pdr'ye alan dışına hayır diye bir hashtag dolanıyor.aklıma geldi yine.

not : evet pdr'ciyim.

şunu da vereyim,www.change.org

 
var oyle bi muhabbet. egitim bilimciler de pdrci olabiliyor sanirim. imamin, ziraatcinin ogretmen oldugu yerde felsefeciden pdrci haydi haydi olur.


  • syangela  (14.12.13 21:27:22) 
imamın,ziraatçinin öğretmen olmasını da aklım almıyor ki ?
o yüzden ne ziraatçiden öğretmen ne de felsefeciden pdr ci olur.

  • uzunuzunilgi  (14.12.13 21:30:03) 
uzunuzungil katiliyorum sana. durumu elestiriyorum. ne is olsa yaparim mantiginin devlet eliyle isletilmesi.


  • syangela  (14.12.13 21:33:32) 
@dirildimde geldim, giriş derslerimizden öte ortak dersimiz yok. biz bile yetersiz mezun olduğumuzu düşünüyoruz.aldığımız dersler direkt psikoloji ve rehberliğe yönelikken bile diyoruz bunu.

yalnız üniversiteye yerleşirken de aramızda 100 puandan fazla puan farkı var.buradaki çalışan/çalışmayan emek veren/vermeyen farkı bile çok çok büyük haksızlık değil mi ?
  • uzunuzunilgi  (14.12.13 21:33:37) 
pdrciyim ve umrumda değil. zaten fakültedeki pdr profline bakıyorum, çoğunluğu empati yoksunu öküzlerden oluşuyor, alt ve üst devrelerden yenileriyle tanıştıkça bu oran azalıyor bu arada. daha kötü nasıl ve ne olabilir ki? hiçbir şey farketmez ve farketmeyecek.


  • dafaiss  (14.12.13 21:40:09) 
@sour, lisans sırasında ilk dönemlerde bölümler arası geçiş normal hatta desteklerim. ama mezun olacaksın eğitimi farklı şekilde aldıktan sonra çok daha farklı bir mesleği yapacaksın.bu desteklenecek bir geçiş değil zannımca.

@dafaiss, bir şey diyemedim.
  • uzunuzunilgi  (14.12.13 21:47:13 ~ 21:48:34) 
Ben çevre mühendisliği okuyorum. Şu anda matematik, makina mühendisliği veya veterinerlik mezunu bir adam bile bi sınava girip benim yaptığım işi birebir yapabiliyor, mevzuat böyle. Üstüne ben de mezun olunca kendi mesleğimi yapabilmek için aynı sınava girmek zorundayım. Yani çevre mühendisliği yapabilme konusunda veterinerlik mezunu bi adamla aynı konumdayım.

Devlet eliyle teşvik edilen bir durum bu maalesef. Dikey uzmanlık bizim gibi 3. sınıf ülkelere göre değil, bize 'bir' işi çok iyi yapabilen biri değil, her işi iyi kötü yapabilen adam lazım. Senin durumun da bundan kaynaklanıyor.
  • roket adam  (14.12.13 21:51:38) 
@uzunuzunilgi giriş dersleriniz dışında ortak dersleriniz yoksa bu sıkıntı yaratır gelecekte, kesinlikle haklısın. fakat öss'yi düşünme, orası geçmişte kaldı ve o 100 puan fakültede kimsenin umrunda olmuyor. fakat açıklamana göre haklısın, eğer siz bile yetersiz mezun oluyorsanız onlar ne yapsın?


  • dirildimde geldim  (14.12.13 21:56:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.