[]

elime sıcak su döküldü

deride kabarma falan yok. sadece kızardı ve yanıyor biraz. eczaneden gidip bişey alayım mı yoksa geçer mi 1-2 güne?




 
eczaneden yanık için krem al,bekletme.bir de soğuk suya tut.benim de bugün elime çay döküldü fena bişey.


  • rock n roll  (14.12.13 15:42:33) 
resim?


  • fayfim  (14.12.13 15:56:01) 
Kimseyi dinlemeyin. Acile gidip pansuman yaptırın ve verdikleri kremi kullanın.


  • quanche  (14.12.13 16:06:36) 
en az 20 dakka soguk suyun altina tutun


  • compadrito  (14.12.13 16:06:46) 
soğuk su çok önemli,
eczaneye gidin ve merhem alın.
eğer çok titizseniz acile gidin.
umursamazsanız kalıcı olur o kızarıklık yada iz.
  • patron stayla  (14.12.13 16:13:15) 
Silverdin + anestol


  • neyleyim  (14.12.13 16:36:27) 
neyleyim çok haklı. acile gitmeye gerek yok. silverdin + anestol yeter. ikisi 8 lira tutuyor.

edit: demek istediğim, böyle ufak-tefek şeyler için acilleri meşgul etmeyin. oradaki doktorlar zaten insanlık dışı şartlar altında çalışıyor.
  • moroff  (14.12.13 17:12:03 ~ 17:25:18) 
öncelikle, çok soğuk su değil normal çeşmeden akan suya tutun.
onun dışında herzaman aklınızda olsun, silverdin+anestol+bepanthen kremin üçünü aynı anda sürdüğünüzde hem acıyı alıyor, iyileştiriyor ve iz kalmasını önlüyor.
bizim evde bu 3 krem ayrı durur yanık ilkyardımı olarak.
geçmiş olsun
  • innerbliss  (14.12.13 18:03:27) 
neyleyim haklı değil malesef. yarayı görmeden, durumu bilmeden buradan ilaç tavsiye etmek, acile gitme demek son derece saçma. ufak bir şey midir yoksa müdahale edilmesi gereken bir şey midir görmeden kimse bilemez. ben ne hastalar gördüm hiçbir şeyi yokken anam kolumun her tarafı yandı diyen veya elinin yarısı bül doluyken yok hocam bir şey olmaz ufak bir yanık işte diyen.

yani acil doktorlarının bunlarla uğraşması lazım aslında. o adamlar bu durumlara müdahale etmek için varlar. ülkedeki acil anlayışı saçma olduğu için yanık gibi gerçek acil bir vakaya acile gitme denirken ateş, burun akıntısı gibi acil olmayan hastalıklar için acile gidilmesi tavsiye ediliyor.

zaten o yüzden resim istedim ben. en azından yaranın pansuman ihtiyacı olup olmadığı, dolayısıyla acile mi gideceği yoksa kendi başına yara ile baş edebilip edemeyeceğini anlayabilmek için. yapılması gereken en önemli işlem olan su altında tutmayı da arkadaşlar yazmışlardı zaten.
  • fayfim  (14.12.13 19:16:27 ~ 19:17:07) 
fayfim de biraz haklı maalesef :P
yok yok tartışmak için yazmıyorum kesinlikle de soruda fark ettiyseniz "hiçbir şey mi yapmayayım yoksa eczaneden bir şey mi alayım" diyordu. yani bırakın acile gitmeyi, 1-2 güne geçer mi diye soran bi soru idi. ben de cepten bakıyordum o sırada ve eczaneye gidecek olursa bari işe yarayan bir şey alsın diye düşünerek yazdım hemencecik.
yoksa burada her gelen sağlık sorusuna verilecek en doğru cevap, doktora git olacaktır, bu kesin.
bu arada yanığa daha iyi bir krem kombinasyonu öneriniz varsa onu da öğrenmek isterim tabii. ironi değil, gerçekten soruyorum.
  • neyleyim  (14.12.13 20:11:24) 
yanık için kullanılacak kremin isminden çok, doğru pansuman ve hastanın doğru bilgilendirilmesi önemlidir. yoksa silverdin sadece antibiyotiktir, anestol de ağrı kesici. özellikle birinci derece yanıklarda gerçekten de bu iki krem en sıklıkla kullanılır ama hemen su tutmak ve düzgün şekilde pansuman yapılması ve takip edilmesi o bölgenin güzel iyileşmesi için ilacın isminden çok daha önemli.


  • fayfim  (14.12.13 21:00:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.