neyleyim haklı değil malesef. yarayı görmeden, durumu bilmeden buradan ilaç tavsiye etmek, acile gitme demek son derece saçma. ufak bir şey midir yoksa müdahale edilmesi gereken bir şey midir görmeden kimse bilemez. ben ne hastalar gördüm hiçbir şeyi yokken anam kolumun her tarafı yandı diyen veya elinin yarısı bül doluyken yok hocam bir şey olmaz ufak bir yanık işte diyen.
yani acil doktorlarının bunlarla uğraşması lazım aslında. o adamlar bu durumlara müdahale etmek için varlar. ülkedeki acil anlayışı saçma olduğu için yanık gibi gerçek acil bir vakaya acile gitme denirken ateş, burun akıntısı gibi acil olmayan hastalıklar için acile gidilmesi tavsiye ediliyor.
zaten o yüzden resim istedim ben. en azından yaranın pansuman ihtiyacı olup olmadığı, dolayısıyla acile mi gideceği yoksa kendi başına yara ile baş edebilip edemeyeceğini anlayabilmek için. yapılması gereken en önemli işlem olan su altında tutmayı da arkadaşlar yazmışlardı zaten.
0