[]

erasmus hakkında

selam duyuru.

şimdi gerçekten erasmus'un gidenlere soruyorum, böyle müthiş geçirmiş olanlara sormuyorum:) sıradan basit bir erasmus geçirenler, gerçekten gitmenin faydası var mı?

diğer sorum da, kime sorsam en gerzeği bile dersleri hep geçip geliyor oradan. dersler mi kolay yoksa hocalar erasmus diye kıyak mı geçiyor?

birde dil bilginiz vasat ise, yani iyi değilse, sorun yaşanır mı fazla?

 
erasmus'tayım böyle müthiş geçirmiyorum.

gitmenin tabii faydası var. yani buraya yazsam 20 satır yazarım herhalde. özellikle sormak istediğiniz bir şey varsa söyleyeyim.

vallahi ben geçemeyeceğim derslerin çoğundan. harbiden acayip zor bir okula gelmişim. üstüne erasmus'sun geziyorsun derslere giremiyorsun uyanamıyorsun filan derken geçmek zor oldu benim açımdan.

dil sıkıntım yok üstüne gelmemle beraber speaking'i de yardırdım ve gayet mutluyum. ama zaten grammar olayına pek takılmıyor millet. herkes hata yapıyor aman diyip sallıyorsun. benim ingilizcem iyi ama çok kötü olanlar da göze inanılmaz batıyor gibi bir şey yok. birkaç ay içinde en azından sıkmadan konuşmayı öğreniyor herkes.
  • tannen  (14.12.13 01:15:59) 
gideceğin okulu ve okulun olduğu bölgeyi iyi araştır. aa italyada bunu seçiyim diye okul seçme. inanılmaz küçük yerlerde okullar olabiliyor sıkıntıdan patlayabilirsin. italya ve ispanya da ingilizce konusulmadıgı için küçük yerlerde baygınlık geçirebilirsin.(dillerini bilmiyorsan) en iyisi tek dönem gitmek o da bahar dönemi olsun rahat rahat gezersin.


  • rory  (14.12.13 01:25:40) 
Erasmustayım böyle müthiş geçirmiyorum.

Gitmenin bence de faydası var. kesinlikle gitmelisin derim.
Fakat, derslerde ben zorlanıyorum. Okulum zor, hocalar kıl. Henüz erasmuslulara yapılan bir yardım göremedim. Sınav haftasındayım harıl harıl çalışıyorum (bkz: 05:05 a.m.) Ayrıca beni sıkan diğer bir faktör belge toplama-imzalatma-peşinde koşma olayı oldu. Türkiye'deyken ayrı burada ayrı bir çaba gösteriyorum. Sürekli belge peşinde koşmaktan imanım gevredi ya! Gerçekten learning agreementıydı, sertifikasıydı, kabul mektubuydu, ders bırakma-ekleme zımbırtısıydı daha sayamayacağım elli belgenin peşinde koştum-koşuyorum. Bunaltıcı olabiliyor.

Ama yine de gitmeye hayli hayli değer. Gitmelisin.
  • PearlJam  (14.12.13 05:07:18 ~ 05:07:47) 
erasmustaydım böyle müthiş geçirdim.

Sana her yönü ile faydası oluyor. Eğer zengin bir ailenin yeşil pasaportlu çocuğu değilsen gezip görmen için büyük fırsat.
Her şeyden önce dil öğreniyorsun ve bitirdiğinde dünyanın her yerinde arkadaşın oluyor.
Erasmus arkadaşlığı bambaşka.
Okulun kattıkları da öyle.

kesinlikle git.
  • croswell  (14.12.13 08:25:08) 
benim gittigim okula,(danimarka'da) samsun 19 mayis universitesinden 6 kisi gelmisti. dil bilgileri vasatti. dersleri takip edemediler, ve hepsinden kaldilar. hocalarin gecirmesi anca dandik okullarda olur nasil ki turkiye'de de ayni durum varsa orada da ayni. polonya'ya vasat ingilizce ile gidip derslere bile girmeden tum dersleri gecenleri de taniyorum. dile hakim degilsen, cok zorlanirsin kendi basina birseyler yapman pek mumkun olmaz anca yaninda senin gibi erasmus ogrencileri olacak ve grupla birlikte hareket edeceksin.
erasmus programi benim icin inanilmaz yararli oldu, kariyerime yurtdisinda baslama imkani bile bulmam bu program sayesinde oldu. gidebiliyorsan git derim ama ingilizce ogren mutlaka.

  • nekodunlangafana  (14.12.13 08:31:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.