[]

Hocayla konuşup not yükseltememe sıkıntısı

İyi geceler herkese, sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum.

Çarşamba akşamı yazmıştım buraya. İlk iki vizeden toplam 55 almıştım. 60'ın altında alanlar finale giremiyor. Benim de bir şekilde o finale girmem lazımdı. Hoca sonraki gün itiraz etmek isteyenler için bir saat belirledi, ben de gittim oraya. Yarım saat oranın rahatlamasını bekledim hocayla rahat rahat konuşmak için. En sonunda hocayla konuştuk. Yanlış toplamışlar sınav notunu, düzeltince 57 oldu ilk iki vizenin toplamı. Yani sadece 3 puan lazım finale girebilmem için. Hocadan çok rica ettim, "Ne isterseniz yaparım. Ödev olur, proje olur ne isterseniz olur. Yeter ki 3 puanı verin" dedim. Hoca "Yok öyle bir şey. Bizde ödev falan yok! Öyle bir sistemimiz yok. Çalışıp yapsaydın?! Önce çalışma sonra gel buraya fazladan not iste. Var mı öyle?!! Hem ben seni derste hiç gördüğümü de hatırlamıyorum." dedi. Halbuki ben kadını çok severdim, dersleri de çok güzeldi. Bir halt anlamazdım ama güzeldi yani. "Olur mu hocam geliyorum." dedim. "Derslere katılmıyorsun o zaman" dedi, gerçekten derste şimdiye kadar ağzımı açmışlığım yok kaç aydır. Ama sınavdan önce gittim 3-4 saat kütüphanede ders çalışmayı denedim. Hem çok doğru yerlere çalışmamışım, hem de yetmedi işte. Sonra bir de "Benim sınıfımda 150, yanda 150 var toplam 300 kişi. Herkes gelse herkese mi puan verecem" falan dedi. Yahu herkes 3 puanla mı kaçırıyor finali. Oradaki kız 91 almış gelmiş itiraz ediyor, yetmezmiş gibi notu da 95 oluyor.

Millet çok sıkıntıdayım. Yok mu bunun bir çözümü? Ne biliyim hocanın peşinde koşup rica etsem, derslerinde gözünün içine içine baksam? Oluru yok mu? Ne yapmam lazım?

Ders bir şekilde halledilir ama aile meseleleri sıkıntılı olur o aşamada, bir şekilde halletmem lazım.

Uzun oldu, umarım yardımcı olursunuz.

 
bence hiç şansın yok. hoca diyeceğini demiş zaten. ayrıca çok lanet bi karıymış. bu ne laflar böyle. 300 kişi var madem nerden biliyor senin gelip gelmediğini. ayrıca derse katılma nedir lan. ilkokul mu bu. her neyse, hocanın gabarık egosunu bir kenara koyarsak çaren yok gibi.


  • mahone  (13.12.13 23:46:43) 
valla biraz evde çalışıp. duygusal bi konuşmadan sonra ağlayabilirsin. ben de işe yaramıştı.


  • mutantking  (13.12.13 23:47:33) 
"Ne isterseniz yaparım" demeyeydin iyiydi.


  • 500 days of summer  (14.12.13 00:02:23) 
son senen mi? eğer öyle değilse bırak seneye alırsın. idealist bir hocamızın dersinde geçen sene gaflete düşüp boş kağıt vermiştim çalışmadığım için, çıkarken adam bayağı laf soktu ''öğrencilik bu değil'' falan diye. ben zehir oldum tabii. dert, sıkıntı.. kendime gelmem 1 hafta sürdü. bu sene tekrar aldım dersi ve vizede sınıfta en yüksek notlardan birini aldım. hocayla da aramız çok iyi. dediğin gibi ders hallediliyor bir şekilde. notları falan mı soruyorlar aileyle niye sıkıntı oluyor onu anlamadım.


  • juninho77  (14.12.13 00:29:08) 
Son senem değil. Ve evet, kadında ego olarak bir sıkıntı olduğunu gördüm ben de.

@500 days of summer Neden?
  • aguilas negras  (14.12.13 01:01:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.