[]

Asus eee 1000H

1 yıldır severek kullandığım HP Pavillon DV 6750 ET model laptopum artık ağır gelmeye başladı. Her hafta 6 saatlik otobüs yolculuğumda da pili yetersiz kalıyor. Bu nedenlerle pili uzun giden bir netbook almak istiyorum. Yaptığım araştırmalarda bu konuda Asus'un modellerinin pil performanslarıyla başarılı olduğunu gördüm.

www.hepsiburada.com
Bu linkte Asus'un netbook modelleri var.

www.vatanbilgisayar.com
Burda da Asus'un laptop modelleri var (netbook dahil).

Vatan bilgisayar bariz ve şaşırtıcı bir şekilde ucuz (1000H modelinde). Pavillonu da vatandan almıştım, şimdilik bir sorun yok Allah'a şükür.

Sorularıma gelince: 1000H ile 1000HE arasındaki fiyat farkının nedeni nedir? Bu fiyat farkına değer mi?

Özellikle uzun süreli kullanım için önerebileceğiniz model nedir (marka şart değil)? Ekonomik olması önemli kriter. Yani asusla aynı performansı verip daha pahalı olmaması tercih sebebi. Bütçem normalde 800'ü geçmiyor, hatta mümkün olduğu kadar düşük olursa iyi olur.

Bir de bu netbookların electroworld'deki fiyatını bilen bildirirse sevinirim.

 
Hepsiburada'dan 1000H ile HE'yi karsilartirince aralarinda pil omru farki oldugunu goruyorsun.


  • wpi  (30.04.09 09:36:36) 
hepsiburada'da pil ömürleri 2'ye dokuz gibi uçuk bir fark gösterilmiş ama yorumlarda 1000H'nin de 6-7 saat pil ömrü olduğu yazılmış. Hatta 1000H'ın özelliklerinde metin kısmında 7 saate kadar ömrü var denilmişken tablo kısmında sadece 2 saat olduğu belirtilmiş. Kafama takıldı. Muhtemelen yorumlardaki doğrudur. Yorumlarda her ikisi içinde yaklaşık aynı pil ömürleri belirtilmiş. Aradaki farka değer mi bilmiyorum. Daha fazla bilgiye ihtiyacım var.


  • 44  (30.04.09 10:32:41) 
1000H var bende kronometre tutmadım ama sadece nette takılıyorsan 5 saati havada karada görüyor...


  • crown  (30.04.09 11:30:24) 
samsung nc10'u da düşünün pil ömrü biraz daha iyi+wireless'ı atheros asus 1000h'den daha stabil imiş.


  • montreal  (30.04.09 16:07:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.