[]

Dil Bilgisi, Yanlış İfade Etme? İngilizce, Latince

söylemek istenilenin, aksini söyleme durumunun ( farkında olmadan ) ecnebice bir adı vardı. bilen var mı aranızda?

örn; " içinde bu kadar hüznü barındıran bir film için, gülümserken bile gözlerinin içi gülen bir aktristin seçimi hata olmuş "


soru tipini değiştiren yöneticiye selam olsun. teknik denildiğinde zihninde tornavida mı canlanıyor acaba? 3310 menüsünü kaldır artık beyninden.

 
hayır yahu. ironi bilinçi yapılır. ben bilinçsiz olarak söylenileni soruyorum. örnek verdiğim cümlede, " gülümserken " sözcüğü yerine aslında " ağlarken " gibi bir sözcük gelmeliydi.


  • ete summer  (13.12.13 21:58:03) 
double entendre bence bu.


  • osuruklu  (13.12.13 22:03:20) 
@osuruklu, bu değil aradığım.


  • ete summer  (13.12.13 22:09:51) 
pek anlamadım ama oksimoron mu acaba ?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.12.13 22:13:38) 
@proletarier aller lander vereinigt euch, bu da değil azizim.


  • ete summer  (13.12.13 22:22:50) 
emin olmamakla birlikte; (bkz: malapropism)?

düzeltme ve özür: o zaman bir yabancıya sormak daha iyi olacak...
kusura kalma :)
  • supergirl  (13.12.13 22:24:16 ~ 22:45:17) 
@supergirl, beni anlamıyosunuz :)

sözlükte bakmıştım ve sanki daha bilimsel şeylerde yapıldığında kullanılan bir sözcüktü sanırım. makalelerde, kitaplarda bazen yazarlar istemeden yapıyorlarmış bunu gibisinden bir şeyler anımsıyorum.
  • ete summer  (13.12.13 22:32:40) 
parapraxis veya parapraxia?
içime dert oldu, bu çözülmeden uyumayacağım.

Edit: Olmadı, innuendo.

Edit: Yok, dayanamıyorum ve yatıyorum. Söylediğimin tam tersini yapıyorum, bu da hypocracy oluyor. Burada, slaytlar boyunca ilerledikçe bir çok kavram var, belki birinden biridir.

wiki.answers.com
  • aychovsky  (13.12.13 22:32:56 ~ 22:47:15) 
@aychovsky, sanırım parapraxis benim aradığım. ancak yarın daha detaylı bakacağım bu sözcüğe.


  • ete summer  (14.12.13 01:32:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.