[]

Köln'de yabancılar şube ?

Selamlar efenim, ben ERASMUS yapmaktayım Köln'de. Birkaç günlüğüne TR'ye gelmiştim şimdi gidiyorken İzmir Adnan Menderes'te bana harç pulu almam gerektiğini söylediler, oysa ki ben İstanbul Sabiha Gökçen'den ERASMUS öğrencisi olduğumu söyleyerek harç pulu almadan geçmiştim (zaten ERASMUS öğrencileri olarakta bizim böyle bir hakkımız var diye biliyorum) neyse ben uzatmamak için aldım falan geçtim, bana dediler ki ancak oturma iznim olursa harç pulu almama gerek yokmuş, ama ben vizem 15 Nisan a kadar olduğu için hiç yabancılar şubeye gidip de oturma izni falan almadım (7,5 aylık vizem).

Neyse sadede geleyim, ben gidip de oturma izni alayım diyorum, bunun için gideceğim yer hakkında hiç bir fikrim yok, nerededir, neler gerekir?


 
Zentrale Ausländerbehörde
Blaubach 13
50676 Köln
Postfach 10 35 64 • 50475 Köln

Bu arada Erasmus öğrencisi olduğun için oturma iznini Almanyaya gelişinden belli bir süre içinde zaten almış olman gerekiyordu. (vizen yeterli olsa bile). Yani eğer bu süreyi aşmışsan tavsiyem oturma izni için başvurmaya gitmemen. Bunun farkedilmesi başına işler açabilir. O yüzden önce bu yasal süreyi öğren ve daha sonra başvurunu yap.
  • nec12  (13.12.13 15:51:39) 
Erasmus harç pulu filan onları bilmiyorum
ybancı dairesi auslandsamt diye geçer interntte arayınca şu adres geliyor:

Ausländeramt in Köln

Anschrift
Stadt Köln Zentrale Ausländerbehörde, Blaubach 13
50667 Köln

bir de önce okuldaki Akademisches Auslandsamt'a giderseniz onlar size daha çok yardımcı olur gider anlatırsınız bazen okuldaki görevlinin yabancılar dairesiyle doğrudan kontağı olur açar sorar veya size randevu alır vs.
  • niye ama  (13.12.13 15:54:42) 
tamam da hangi adres ki ?


  • nurigagarin  (13.12.13 16:01:57) 
İkisi de aynı adres zaten.


  • nec12  (13.12.13 16:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.