[]

elektrikçi kardeşlerim

şimdi bende sennheiser'ın dc 5V 0.5A özellikli bir vericisi var. bunu arabada kullanmak için çakmak girişini nasıl kullanabilirim?

cihazın adaptörünün inputu şehir şebekesi (haliyle amk) outputu ise 5V 500 mA.

bunun için çakmak girişini şehir şebekesi girişine çeviren dönüştürücü kullanmam yeter mi yoksa cihazın adaptörünü devreden çıkarıp çakmak girişinden direkt vericiye giden bir dönüştürücü mü kullanmalıyım?

bilmem anlatabildim mi, ne olur bir yardım edin + cihazın başına bir iş gelmemesi lazım bir daha sittin sene alamam

 
500mA veren bir 12V-5V dönüştürücü kullanmanız işinizi görür.


  • johan sebastian  (13.12.13 13:55:11) 
alima gelen ilk mantigi yaziyorum, cakmaga linkteki donusturucuyu takacaksin

www.bitenekadar.com

cikista sehir sebeken hazir, ona da cihazin adaptirunu takacaksin adaptor cikisini da haliyle cihaza.
  • Golgi  (13.12.13 13:58:12) 
en kolay ve pahalı seçenek golginin verdiği linkteki gibi hazır bir ürün almak.

en kolayı telefon için bir araç şarj cihazı, yanlış hatırlamıyorsam hepsi 5 volt veriyor. amperi de yeterli gelir.

anlarım kendim yaparım dersen bir adet entegre ile neydi adı LM317 bir entegre ve birkaç direnç ile istediğin voltajı ayarlarsın.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (13.12.13 14:40:11) 
lm 317 ile voltaji degil akimi sabitleyebilir ama arabaniin icinde tuhaf olur, ilk secenegin 12-5v 500 ma donusturucu bulmak olsun olmadi benim linkteki aparati al usb cikisi falan da var aletin telefon da sarj edersin.


  • Golgi  (13.12.13 15:03:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.