[]

ikea'dan şunu alsam istediğim ebatlarda keserler mi?

ikea'larda bu şekilde bir hizmet var mı ya da varsa istanbul içinde hangi mağazasında var, bu rafı banyodaki boşluğa uydurmak istiyorum:

www.ikea.com.tr


 
iç malzemesi kağıt, banyoda nemden dolayı bir sure sonra şişme yapacak verdiğin 40 lira çöpe gidecek.

en guzeli 20 liraya marangoza verdiğin ölçüde kesitirtmek.
  • cairo  (13.12.13 12:47:10) 
ikeada öyle bir hizmet yok.

bu ürünün içi normal olarak boş, kağıt petek var. bir kısmından kesitiğinizde görüntüsü çirkin olacaktır. ha kesilen taraf kör tarafsa problem olmaz.

ama banyo için uygun bir ürün değildir, çok kolay nem alır ve kabarır.

çok güzel cam raf için montaj ayakları var, cam yapmayı düşünmez misin?
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (13.12.13 12:48:05) 
sayın @cairo ve sayın @cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam ilginiz için teşekkür ederim, hata yapmama mani oldunuz, teşekkür ederim

aslında parlak kırmızı olması hoşuma gitti, banyonun her tarafı beyaz-krem rengi, güzel durur diye düşündüm. aslında bu işlerden hiç anlamam ama kendi işimi kendim yapmayı seviyorum, bu yüzden tavsiyelerinizi beklerim, buna benzer kırmızı raf bulabilir miyim banyoya uygun, bir de nereden bulabilirim?

edit: cam olmasa daha iyi olur çünkü eski rafı keserek çıkaracağım o kısımlar görünmese daha iyi olur
  • lllllllllllllllllll  (13.12.13 12:55:13 ~ 12:56:49) 
nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama çevrenizde marangoz varsa alın onu götürün eve ölçüyü alsın, sonra da rengi seçin parlak kırmızı lake diye söyleyin boyatsın taksın. 50 bilemediniz 60 tl nin üzerine çıkmayın.

kendiniz yapacaksanız uygun ayakları bulup ahşabı kestirin, etrafta marangoza ya da nalburlara "lake boyacı var mı" diye sorun, bir kaç kişiye sorarak bulabilirsiniz, gidip ona boyatırsınız.
boyaya 20 tl maks. verin
ahşabın ölçülerini alıp siz marangoza gidecekseniz ve adam sadece kesecekse 20 tl maks verin.
  • kisa  (13.12.13 13:00:16) 
cevaplarınız için ço teşekkür ederim, peki şu malzeme lake boya tutar mı:

www.koctas.com.tr
  • lllllllllllllllllll  (13.12.13 13:18:54) 
boyacıya verirseniz lake boyar onu rahatlıkla


  • kisa  (13.12.13 13:19:53) 
@kisa: çok teşekkür ederim cevabınız için. peki boyacı dediğiniz hangi meslek erbabı oluyor tam olarak, mobilyacılar mı? hırdavatçılar boyar mı ya da lake boya alıp ben boyayabilir miyim?


  • lllllllllllllllllll  (13.12.13 13:46:00) 
o ürüne lake olur, ama öyle götürdüğünüz bir parçayı size lake boyayacak cilacı bulma olasılığınız çok az. böyle angarya işleri hiç sevmezler, parayla yaptıramazsınız :) tanıdık filan olması lazım. tanıdık olsa dahi sizin için gidip de kırmızı lake boya almaz, alamaz. kırmızı lake işi ise hiç denk gelebilecek bir iş değil. zor yani :) beyaz olsa bi ihtimal.

özetle, boya işini kendiniz çözebilirseniz daha kolay olur.

hatta kırmızı olmak zorunda mı? şeffaf cila yapsanız, böyle ağaç görünümlü kalsa yakışmaz mı banyoya?

istanbul anadolu yakasındaysanız bi öm atın yardımcı olmaya çalışırım.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (13.12.13 13:47:40) 
bir not; tabi bahsettiklerim gerçek lake boya için. yoksa her gördüğümüz düz yüzeyli pürüssüz boya lake değildir. pek ala kırmızı selülozik boya ile de çok güzel görüntü alabilirsiniz.


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (13.12.13 13:49:46) 
rica ederim. lake boya zordur, sizin düzgünce yapabileceğinizi zannetmiyorum. iyi zımpara iyi astar gerekir.

gidip duvar boyacısına boyatmayın tabi :) mobilyacıların çalıştığı, mobilya boyaması yapan yerler vardır. onlara yaptırmalısınız.

bir marangoza sorarsanız "ver ben boyatırım" der, boyacı parası + kar alır genellikle ama yine de soru isterseniz :)
çevrenizde modoko gibi bir mobilyacılar çarşısı varsa onun etrafında böyle atölyeleri biraz dolanarak bulabilirsiniz. üretim yapan mobilyacılara sorabilirsiniz. internetten de araştırabilirsiniz. genellikle son kullanıcya hizmet vermedikleri bulmak zor olabilir. etrafta koltuk kılıfı değiştiren bir yer varsa onlar da bilebilir.
  • kisa  (13.12.13 13:50:48) 
hmm en iyisi ben bu boya işinden vazgeçeyim, uğraşmayayım boşu boşuna, ilk anda sprey boya ile boyanır diye ben boyarım diye düşündüm ama zor işmiş beceremem.. tekrar çok teşekkür ederim @cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam ve @kisa, ilginiz ve cevaplarınız için


  • lllllllllllllllllll  (13.12.13 13:59:21) 
a bak aklıma süper fikir geldi, kapakcılara ölçü verip istediğiniz renkte parlak yada mat yaptırabilirsiniz bunu. membran yada akrilik kapak olabilir. high gloss olanalrdan, membran olanda bir kısım ve kenarlar renkli arka (size göre alt) kısım beyaz olur sanırım, akriliği sormam lazım.

siz ölçülerinizi verin yaptırırım ben, kargoyla da gönderirim. insanlık öldü mü :)
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (13.12.13 14:10:24) 
@cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam: tekrar merhaba, şöyle yapmaya karar verdim, gidip alıp takayım bunu, hoşuma gitmez, gözüme batarsa o zaman sizden yardımınızı isterim, şimdilik sizi yormayayım, ama yine de ilgi alakanız için çok teşekkür ederim, insanlık ölmemiş hakikaten:))


  • lllllllllllllllllll  (13.12.13 15:21:57) 
üstteki fikir ve teklif süper. membran kapak aklıma gelmemişti


  • kisa  (13.12.13 15:29:22) 
kisa ben kazandım :)))

arkadaşım gerçekten zahmet olmaz, şubelerimizden birinde yan komşumuz kapakcı. istersen ilgilenirim.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (13.12.13 15:40:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.